Search

Ενεργά μέτωπα σε Χίο και Κω -Σε γήπεδο και σχολεία μεταφέρθηκαν τουρίστες

Σε δύσβατο σημείο, γεμάτο χαράδρες οι φλόγες στη Χίο – Έχει εκκενωθεί η Καρδάμαινα – Πυροσβεστικά ελικόπτερα προχωρούν σε ρίψεις νερού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης. Και τα τρία πύρινα μέτωπα είναι ενεργά, παρά την προσπάθεια που δόθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Κω, στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας. Έχει εκκενωθεί η Καρδάμαινα, αφού οι φλόγες τρέχουν προς το παραλιακό μέτωπο.

Σύμφωνα με το kosnews24.gr οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια. Στη Βασιλική της Καρδάμαινας οι φλόγες έφτασαν σε αυλές, αλλά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για καμένα σπίτια.

Οι κάτοικοι είχαν λάβει μήνυμα 112 να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια. Κάτοικοι και επισκέπτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε σχολικά κτίρια και στο γήπεδο της περιοχής. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό να συνδράμει στην απομάκρυνση ανθρώπων από το νησί, εφόσον απαιτηθει

Στη Χίο το μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς που καίει σε ορεινό κομμάτι στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας θα καταβάλλουν προσπάθειες όλο το βράδυ για τον περιορισμό της φωτιάς. Συγκεκριμένα οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 154 πυροσβέστες με 27 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα, και συγκεκριμένα 4 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Χίο.Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.
Πηγή: iefimerida.grΣυνελήφθη 63χρονος για τη φωτιά στη Χίο – iefimerida.gr