Search

Ζωντανεύουν τα χωριά μέσα από τα έθιμα: Στο πανηγύρι των Αγίων Ακινδύνων στα Μιστεγνά!

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο πανηγύρι των Αγίων Ακινδύνων που πραγματοποιήθηκε στα Μιστεγνά.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στην Μονή των Αγίων Ακινδύνων που βρίσκεται στην περιοχή «Πεταλίδι». Αμέσως μετά έγινε η περιφορά της εικόνας σε όλο το χωριό. Σήμερα Κυριακή 2 Ιουνίου έγινε πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας στον αύλειο χώρο του μοναστηριού.
Το εορταστικό πρόγραμμα περιλάμβανε κεράσματα και κισκέκ για όλους τους πιστούς, επίσης τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων του χωριού, πλαισίωσαν το πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς.

Στον απόηχο του Πανηγυρισμού των Αγίων Ακινδύνων, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν να οργανωθεί σωστά το πανηγύρι Των Αγίων.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Μιστεγνών, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Όι Μιστεγνιώτες “, και μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Χριστίνα Κουρτζή έκανε την παρακάτω ανάρτηση ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για το αποτέλεσμα!

“Ευχαριστούμε τις κύριες που έφτιαξαν τα γλυκά του Αγίου Αφθονιού κ . Ασημίνα Ασημινα ΤσακιρηMaria Tsak , Katerina HatzigeorgiouΧρυσούλα Τσακίρη, Ντινα Κοτσινη ,τις κύριες που προσέφεραν τα γλυκά κουταλιού (είναι πολλές),ευχαριστούμε την προσφορά των αναψυκτικών της κ.Ταμβάκη, την προσφορά των νερών της Ταβέρνας “Ο Μπάτης”, την τροφοδοσία ενέργειας από την ταβέρνα Αίγειρος, τους συγχωριανούς και μέλη του συλλόγου Οι Μιστεγνιώτες για την βοήθεια στον καθαρισμό και τον στολισμό του Ναού καθώς και την κ.Δούκα για την οικονομική προσφορά στον στολισμό της εικόνας ευχαριστούμε και όλους εσάς πού τιμήσατε τους Αγίους μας και δείξατε κατανόηση σε όποια δυσκολία υπήρξε και του χρόνου βοήθεια σας!”