Search

Προλαβαίνεις να φτιάξεις την πανεύκολη άζυμη μοναστηριακή λαγάνα

Φτιάξε την αυθεντική άζυμη λαγάνα μοναστηριακή σε λίγες ώρες και απόλαυσε το απόλυτο σαρακοστιανό έδεσμα!

Η συνταγή για την άζυμη λαγάνα μοναστηριακή αποτελεί μια αυθεντική και μοναδική εκδοχή της παραδοσιακής λαγάνας. Χωρίς μαγιά και ζυμώσεις, αυτή η λαγάνα έχει μια ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζει την απλότητα με την παράδοση. Η διαδικασία παρασκευής είναι γρήγορη και εύκολη, ενώ η γεύση της θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια, μιας και πρόκειται για την καλύτερη άζυμη λαγάνα.

Η συνταγή για άζυμη λαγάνα μοναστηριακή

Υλικά:

  • 300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού ταχίνι
  • 50 γρ. σουσάμι (και επιπλέον για το πασπάλισμα)

Διαδικασία:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ, διαλύστε το ταχίνι στο χλιαρό νερό.
  2. Προσθέστε το αλάτι και το σουσάμι και σταδιακά ρίξτε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Μην ανησυχήσετε αν δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι.
  3. Καλύψτε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και πλάστε τη ζύμη σε μέτρια λαγάνα, με πάχος 0,5 εκ., δημιουργώντας τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές της άζυμης λαγάνας.
  4. Αφήστε τη λαγάνα σε ζεστό μέρος για περίπου 8 ώρες, χωρίς να τη σκεπάσετε (μπορείτε να τη βάζετε σε φούρνο που έχετε θερμάνει και μετά σβήσει).
  5. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  6. Αλείψτε την επιφάνεια της λαγάνας με λίγο νερό, πασπαλίστε με το σουσάμι και ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αυτή η άζυμη λαγάνα είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα σαρακοστιανά σας γεύματα ή και για να απολαύσετε μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας. Και το καλύτερο; Μπορείτε να την ετοιμάσετε μέσα σε λίγες ώρες και να απολαύσετε την γεύση της αυθεντικής άζυμης λαγάνας.