Φτιάξε την αυθεντική άζυμη λαγάνα μοναστηριακή σε λίγες ώρες και απόλαυσε το απόλυτο σαρακοστιανό έδεσμα!
Η συνταγή για την άζυμη λαγάνα μοναστηριακή αποτελεί μια αυθεντική και μοναδική εκδοχή της παραδοσιακής λαγάνας. Χωρίς μαγιά και ζυμώσεις, αυτή η λαγάνα έχει μια ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζει την απλότητα με την παράδοση. Η διαδικασία παρασκευής είναι γρήγορη και εύκολη, ενώ η γεύση της θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια, μιας και πρόκειται για την καλύτερη άζυμη λαγάνα.
Η συνταγή για άζυμη λαγάνα μοναστηριακή
Υλικά:
- 300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml χλιαρό νερό
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού ταχίνι
- 50 γρ. σουσάμι (και επιπλέον για το πασπάλισμα)
Διαδικασία:
- Σε ένα βαθύ μπολ, διαλύστε το ταχίνι στο χλιαρό νερό.
- Προσθέστε το αλάτι και το σουσάμι και σταδιακά ρίξτε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Μην ανησυχήσετε αν δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι.
- Καλύψτε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και πλάστε τη ζύμη σε μέτρια λαγάνα, με πάχος 0,5 εκ., δημιουργώντας τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές της άζυμης λαγάνας.
- Αφήστε τη λαγάνα σε ζεστό μέρος για περίπου 8 ώρες, χωρίς να τη σκεπάσετε (μπορείτε να τη βάζετε σε φούρνο που έχετε θερμάνει και μετά σβήσει).
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Αλείψτε την επιφάνεια της λαγάνας με λίγο νερό, πασπαλίστε με το σουσάμι και ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αυτή η άζυμη λαγάνα είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα σαρακοστιανά σας γεύματα ή και για να απολαύσετε μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας. Και το καλύτερο; Μπορείτε να την ετοιμάσετε μέσα σε λίγες ώρες και να απολαύσετε την γεύση της αυθεντικής άζυμης λαγάνας.