Search

Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής με πλούσια δράση ο δράστης του διπλού φονικού στον Δήμο Τεμπών

Πρώην υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, γνωστός για τη βίαιη δράση του, σκότωσε δύο άνδρες στη Λάρισα και ταμπουρώθηκε στο ξυλουργείο του

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Λάρισα το διπλό φονικό που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο χωριό Γόννοι. Δράστης είναι ο 60χρονος Δημήτρης Κολτσίδας, πρώην υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, με βαρύ ποινικό παρελθόν και γνωστή δράση στον ακροδεξιό χώρο.

Ο Κολτσίδας δεν ήταν άγνωστος στις αρχές. Είχε δραστηριοποιηθεί έντονα στη Χρυσή Αυγή, κατεβαίνοντας ως υποψήφιος βουλευτής στη Λάρισα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι, όταν το κόμμα του απέκτησε έδρα στη Βουλή, εκείνος είχε πάρει τον έλεγχο των γραφείων στη Λάρισα με ακραίες πρακτικές, ακόμα και επιδεικνύοντας όπλα. Φέρεται, επίσης, να είχε αναλάβει «προστασία» σε νυχτερινά κέντρα και καφετέριες της περιοχής, ενώ κατά την προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής διένειμε φυλλάδια κρατώντας προκλητικά ένα μεγάλο μαχαίρι.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επικοινωνία με τον δράστη, ο οποίος φέρεται να έχει στην κατοχή του μια χειροβομβίδα. Το ένα θύμα εντοπίστηκε έξω από την είσοδο του ξυλουργείου, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πλησιάσουν λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης.

Η υπόθεση προκαλεί νέα ερωτήματα για τη δράση και την επιρροή πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, πολλοί από τους οποίους συνέχισαν τη βίαιη και εγκληματική δραστηριότητά τους ακόμα και μετά την καταδίκη του ηγετικού πυρήνα του κόμματος.