Μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, από τον Δήμο Μυτιλήνης. Είναι αφιερωμένες στην ενδυνάμωση και την ευαισθητοποίηση για τα γυναικεία δικαιώματα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο Δήμος Μυτιλήνης διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων αφιερωμένο στις γυναίκες. Είναι γεμάτο με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025. Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας, της Επιτροπής Ισότητας και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα γυναικεία δικαιώματα και η ενδυνάμωση των γυναικών.
Φωτογραφική και Εικαστική Έκθεση “Σε αυτό το σώμα κατοικεί μια γυναίκα” Μία από τις κεντρικές εκδηλώσεις είναι η φωτογραφική και εικαστική έκθεση με τίτλο «Σε αυτό το σώμα κατοικεί μια γυναίκα». Θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Μαρτίου (18:00 – 22:00). Η έκθεση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Αντιγόνης Τσεσμελή, έχει τη συμμετοχή των φωτογράφων Μιχάλη Τσουλέλλη και Μπέτυ Δερεδίνη και της εικαστικού Ευρυδίκης Μυκονίου. Εστιάζει στην πορεία των γυναικών μέσα από την τέχνη και τη μόδα, αλλά και στη δύσκολη πραγματικότητα του τραύματος.
Έκθεση Φωτογραφίας “Γη-ναίκες” Το Σάββατο 8 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 17:00, η πλατεία Σαπφούς και το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα φιλοξενήσουν την έκθεση φωτογραφίας της Μαρίνας Σταμάτη, με τίτλο «Γη-ναίκες». Η έκθεση συνεχίζεται και την Κυριακή 9 Μαρτίου από 18:00 έως 22:00 στο Δημοτικό Θέατρο. Προσφέρει στους επισκέπτες μια συγκινητική ματιά στη σχέση των γυναικών με τη γη και τη φύση.