Search

Χειμερινό opening για την Eco farm Καριοφύλλη στον Λεπέτυμνο!

Η εποχή (και η θερμοκρασία πλέον από σήμερα) “φωνάζει” εκδρομή στη φύση! Το λεσβιακό φθινοπωρινό τοπίο μας περιμένει να “χαθούμε” μεσα σ΄αυτό και να το απολαύσουμε. Ωστόσο το νησί κρύβει πολλές εκπλήξεις και μία από αυτές ειναι η Φάρμα Καριοφύλλη όπου μπορει κανείς να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία!

Στη Φάρμα καριοφύλλη στον Λεπέτυμνο μπορείς να έχεις μια ξεχωριστή συντάντηση με τη φύση, να γνωρίσεις τον Μένιο το ελαφάκι και να δεις από κοντά πως είναι ένα κοτόπολο από την Κίνα! Αυτός είναι ο λόγος που οι ντόπιοι έρχονται στη Φάρμα Καριοφύλλη ξανά και ξανά ενώ αποτελεί πλέον καθιερωμένο προορισμό των ξένων επισκεπτών του νησιού μας που έμαθαν για τη σπανιότητα του εγχειρήματος Κάνοντας μια βόλτα στο κτήμα θα συναντήσετε πολλά διαφορετικά ζώα, ελεύθερα ανάμεσα σας!

Θα μπορείτε να τα χαϊδέψετε, να τα ταΐσετε καθώς και να ενημερωθείτε για την καλλιέργεια της αρώνιας, ένα από τα θρεπτικότερα φυτά, τα λεγόμενα “superfoods” και να δείτε τη διαδικασία συγκομιδής της!Ήδη από το καλοκαίρι όπου η φάρμα πλημμύρισε από κόσμο λειτουργεί και ο νέος πανέμορφος και φροντισμένος χώρος αναψυχής για καφέ σνακ ή ποτό με απίστευτη θέα.

Αύριο η Φάρμα Καριοφύλλη ανοίγει ξανά για τους επισκέπτες της χειμερινής σεζόν

Η φάρμα βρίσκεται στο ορεινό χωριό Λεπέτυμνος της Λέσβου. Ιδιοκτήτης και εμπνευστής όλης αυτής της ιδέας είναι ο Γιώργος Καριοφύλλης. Όταν τελείωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο αποφάσισε να επιστρέψει στα πατρογονικά του εδάφη και να ξεκινήσει αυτό που είχε όνειρο από μικρός: μια φάρμα με διάφορα είδη ζώων, όπως ελάφια, αγριοπρόβατα, κατσικάκια νάνους, παγώνια, φασιανούς κλπ. Το όραμα ξεκίνησε το 2013, όπου έγιναν οι πρώτες εγκαταστάσεις, αγοράστηκαν τα πρώτα ζώα, αλλά ξεκίνησε και η καλλιέργεια της αρώνιας.

Ανάμεσα στα ζωάκια που σας περιμένουν είναι και ο Μενιος που είναι η ατραξιόν της φάρμας. Όπως είχε δηλωσει παλαιότερα στο Max Mag ο Γιώργος Καριοφύλλης

“Αρχικά πήρα δυο ελάφια, το Μένιο και τη Λητώ που αποτελούν τις μασκότ της φάρμας. Τα ελάφια γενικά σαν ζώα είναι άγρια και δεν μπορείς εύκολα να τα εξημερώσεις. Απλά εγώ τα πήρα από έξι μηνών, τα έβαλα μέσα στο κτήμα και τα είχα ελεύθερα. Στην αρχή ήταν αγρίμια δηλαδή προσπαθούσες να τα πλησιάσεις και ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά σιγά σιγά με τον καιρό από το 2014 άρχισα να κερδίζω την εμπιστοσύνη τους. Από εκεί και πέρα σιγά σιγά άρχισα να την επεκτείνω και με άλλα ζώα. Η φάρμα διαθέτει πλέον αγριοκάτσικα νανάκια από το Καμερούν, αγριοπρόβατα τα λεγόμενα αγρινά που ζούνε στη Κύπρο, μικρά πόνυ ενώ υπάρχουν διάφορα είδη πτηνών όπως φασιανοί, πέρδικες, παγώνια, διάφορες ράτσες από κοτόπουλα και υδρόβια πτηνά. Στη φάρμα μπορεί κανείς να δει ακόμη μία ωραία λίμνη με ψαράκια. Γενικότερα τα ζώα συμβιώνουν όλα μαζί αρμονικά και μπορεί ο κόσμος που έρχεται να τα δει, να τα ταΐσει, να μάθει τις ιδιαιτερότητες τους, συγκεκριμένες πληροφορίες όπως παραδείγματος χάριν τις περιόδους ζευγαρώματος τους και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας ή του κόσμου ζούνε. Δεν μου αρέσει τα ζώα να είναι σε κλουβιά και γι’ αυτό είναι ελεύθερα και ο επισκέπτης μπορεί να έρθει σε άμεση επαφή μαζί τους. Και αυτό αποτελεί αναμφίβολα μία σημαντική εμπειρία για τους μικρούς φίλους της φάρμας και τα σχολεία που επισκέπτονται τη φάρμα”.