Άσπρος χαλβάς κατσαρόλας: Ένα παραδοσιακό και αγαπημένο γλυκό

Ανακαλύψτε την παραδοσιακή συνταγή για χαλβά κατσαρόλας άσπρο με σιμιγδάλι, πορτοκάλι και βιτάμ. Ιδανικός για κάθε περίσταση!

Ο χαλβάς κατσαρόλας είναι ένα παραδοσιακό και αγαπημένο γλυκό, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις, από οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι γιορτές και ειδικές ημέρες. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την εύκολη και γευστική συνταγή για άσπρο χαλβά κατσαρόλας, με σιμιγδάλι, πορτοκάλι και βιτάμ. Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και νόστιμο γλυκό, που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!

Υλικά:

  • 8 ποτήρια νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι αλεσμένο με την φλούδα
  • 1 σακούλι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 βιτάμ

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Σιροπιού: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και το βιτάμ. Βράζουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να ενσωματωθεί το πορτοκάλι με το βιτάμ και να γίνει τέλειος χαλβάς κατσαρόλας.
  2. Προσθήκη Σιμιγδαλιού: Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι χοντρό. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί το σιμιγδάλι στο σιρόπι.
  3. Μαγείρεμα: Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να πήξει και να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Το σιμιγδάλι θα απορροφήσει το υγρό και θα δημιουργηθεί μια παχύρρευστη, αφράτη υφή.
  4. Σερβίρισμα: Μόλις ο χαλβάς πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν τον σερβίρουμε. Μπορείτε να τον σερβίρετε ζεστό ή να τον αφήσετε να κρυώσει τελείως για να απολαύσετε την τέλεια υφή του.

Συμβουλές:

  • Αρωματικά: Αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον άρωμα στον χαλβά σας, μπορείτε να ρίξετε λίγο κανέλα ή γαρίφαλο στο σιρόπι.
  • Γαρνίρισμα: Μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή λίγο μέλι για επιπλέον γεύση.

Αυτός ο άσπρος χαλβάς κατσαρόλας με βιτάμ είναι απλός, γρήγορος και γεμάτος γεύση! Είναι το τέλειο γλυκό για να το απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας, ενώ μπορείτε να τον σερβίρετε σε οποιαδήποτε γιορτή ή ειδική περίσταση. Η γεύση του πορτοκαλιού και η απλότητα των υλικών το καθιστούν μία αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους.

Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία με το χαλβά κατσαρόλας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ