Με την αινιγματική αυτή φράση, θα συναντηθούν φέτος με το κοινό της Μυτιλήνης οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στην Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για μια ακόμη φορά, η εκπαιδευτική διαδικασία κορυφώνεται με μια έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το εργαστήριο Μουσειολογίας «Museolab»,με την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Μουσειολογίας, κ. Νάσιας Χουρμουζιάδη.
Οι «μουσειολόγοι» του Πανεπιστημίου, έχοντας ήδη συμπληρώσει δέκα χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στη ζωή του νησιού, νιώθουν πια κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και φέτος επιχειρούν να παρουσιάσουν μια πτυχή της ίδιας της ψυχής της. Σχεδίασαν και υλοποίησαν την έκθεση μαζί με τα μέλη του Κιόστε, του Μικρασιατικού Συλλόγου Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Μυτιλήνης.
Πώς παρουσιάζεις, όμως, τη ψυχή μιας κοινότητας που έφτασε στο νησί πριν από εκατό χρόνια από την Ερυθραία και ρίζωσε εδώ; Πώς δείχνεις την ταυτότητα μιας κοινότητας που ενώ αλλάζει και εξελίσσεται κρατάει τρυφερά μέσα της μια ρευστή παράδοση; Πώς φυλακίζεις σε τέσσερις τοίχους την ανοιχτή θάλασσα; Πώς αιχμαλωτίζεις ένα τσούρμο ταξιδιάρηδες γλάρους;
Οι μουσειολόγοι βάζουν τις γνώσεις, τις κατασκευές, τους ήχους τις εικόνες, τα πολλά μέσα που μαθαίνουν να χειρίζονται, και το Κιόστε τις αναμνήσεις μιας τόσο άγνωστης και ταυτόχρονα τόσο οικείας πατρίδας.
Χώρος Εκδήλωσης :
15ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Διεύθυνση: Ηλία Βενέζη και Θεοφίλου Χατζημιχαήλ
Διάρκεια έκθεσης: 1-6 Ιουνίου 2024
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Σάββατο-Κυριακή: 10.00-13.00 & 17.00-21.00
Δευτέρα-Πέμπτη: 18.00-21.00