Search

Αποφασισμένοι να μην περάσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειάς της με καταγωγή από το Μανταμάδο Λέσβου

Όλοι σήμερα στις 7.30 μ.μ. στη συγκέντρωση έξω από το σπίτι της συντοπίτισσας Διονυσίας για να μην περάσει η έξωση

Αποφασισμένοι να μην περάσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειάς της με καταγωγή από το Μανταμάδο Λέσβου, από το σπίτι τους στην Ελευσίνα, είναι σωματεία, φορείς και κάτοικοι της περιοχής που καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 10 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25 στην Ελευσίνα.

Η Διονυσία είναι αθλήτρια ΑμεΑ που έχει πολλές διακρίσεις με την Εθνική ομάδα. Το σπίτι πλειστηριάστηκε από γνωστό fund για χρέος 20.000 ευρώ σε δάνειο που είχε πάρει η οικογένεια. Ο πατέρας ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και το χρέος διογκώθηκε την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων.

Μετά τη γενική κατακραυγή, την έκφραση αλληλεγγύης από συλλόγους και προσωπικότητες του αθλητισμού η κατασκευαστική εταιρεία που πήρε το σπίτι στη διαδικασία του πλειστηριασμού, αποδέχθηκε να επιστραφεί το σπίτι στην οικογένεια, αρκεί να της δοθούν τα χρήματα που δαπάνησε για την αγορά του ακινήτου.

Αντιπροσωπεία Σωματείων και φορέων της Ελευσίνας είχαν συνάντηση με την γενική γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου, την Τρίτη 9 Ιούλη στο γραφείο της στο γραφείο της στην οδό Σολωμού και απαίτησαν να εξασφαλιστεί άμεσα χρηματοδότηση για να κατοχυρωθεί το σπίτι στη Διονυσία και την οικογένειά της.

Στη συνάντηση ήταν και η πρωταθλήτρια Διονυσία ενώ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία στήριξης στο γραφείο της κυρίας Στέφου και από την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) καθώς η συνάντηση τελικά έγινε νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού στις 11.30 και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί καθώς πήγε πρώτα στο κτίριο της έδρας του υπουργείου.

Ο Σύλλογος Μανταμαδιωτών Αθήνας «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» με ανακοίνωσή του επίσης, ζητεί εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει με κάθε τρόπο το ποσό που χρειάζεται για να αποσυρθεί η κατασκευαστική εταιρεία που πήρε το σπίτι στην Ελευσίνα της Μανταμαδιώτισσας ΑμεΑ στη διαδικασία του πλειστηριασμού και η οποία εταιρία αποδέχθηκε να επιστραφεί το σπίτι στην οικογένεια, αρκεί να της δοθούν τα χρήματα που δαπάνησε για την αγορά του ακινήτου.

Άνθρωποι του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, αλλά και άνθρωποι που ήταν το προηγούμενο διάστημα στο στόχαστρο των funds και των πλειστηριασμών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Διονυσίας και της οικογένειάς της.

Δηλώσεις στήριξης έκαναν ο Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου, ο Νίκος Γέμελος, προπονητής κολύμβησης, ο Γιώργος Πηλίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής Ελεύθερης Πάλης, ο Μάκης Μπεκιάρης, τεχνικός διευθυντής στον Ηρακλή Ελευσίνας, ο Παναγιώτης Ατματσίδης, ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Φιλίππου, πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Πανελευσινιακού, ο Πανελευσινιακός (ΑΠΟ) – Στίβος.

Επίσης, η Μάρθα Φριντζήλα, τραγουδίστρια. Ακόμα, η Ιωάννα Κολοβού, συνταξιούχους δημοσιογράφος, γνωστή από την αλληλεγγύη και τον αγώνα που αναπτύχθηκε ενάντια στον πλειστηριασμό του σπιτιού της στου Ζωγράφου, καθώς και η Ελίζα Τρύφωνος, πρώην επαγγελματίας από την Κυψέλη που της πλειστηριάστηκε το σπίτι.

Όλη η Ελευσίνα απαιτεί από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τώρα την αναγκαία χρηματοδότηση για να κατοχυρωθεί το σπίτι στη Διονυσία και την οικογένειά της.

Ενώ, καθημερινή παρουσία στο σπίτι της οικογένειας έχουν ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Χρήστος Τσοκάνης βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ και ο Κωνσταντίνος Κώνστας, δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ελευσίνας.

Μετά από πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελευσίνας, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης υπερψήφισε ψήφισμα στο οποίο δηλώνει τη συμπαράσταση του στην οικογένεια που αντιμετωπίζει την απειλή της έξωσης.

Ενώ σε δήλωσή τους οι Βαγγέλης Γκίνης, Ελένη Χόνδρου, Λάμπρος Χατζάρας και Γιάννης Παπαδάς, από τα ΔΣ των Σωματείων και των φορέων της Ελευσίνας σημειώνουν: «Καλούμε τα στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου, τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και όποιον άλλο από την κυβέρνηση μπορεί, να την κοιτάξει στα μάτια (σ.σ. την Διονυσία), να παρευρεθεί στη συνάντηση και να υπερασπιστεί το απαράδεκτο νομοθετικό οπλοστάσιο που πετάει στο δρόμο αυτή και την οικογένειά της. Η κυβέρνηση έχει μια επιλογή: Να προβεί σε όλες τις ενέργειες εδώ και τώρα για να κατοχυρωθεί το σπίτι στη Διονυσία και την οικογένειά της».

Η Διονυσία θα βγει και πάλι νικήτρια

«Η Διονυσία θα βγει και πάλι νικήτρια. Η νίκη της θα είναι νίκη όλου του λαού και της νεολαίας», σημείωσε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίσης το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για την άμεση εξασφάλιση χρηματοδότησης, με όρους ευνοϊκούς, προκειμένου να εξοφληθεί ο αγοραστής και να παραμείνει το σπίτι στην ιδιοκτησία της οικογένειας,

Συγκέντρωση την Τετάρτη στην Ελευσίνα

Την Τετάρτη 10 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση – συνέλευση στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25, στην Ελευσίνα. Σωματεία και φορείς κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό», καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Στη συγκέντρωση καλούν μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, η ΟΒΣΑ, η ΟΛΣΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας, ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κεραυνός».

Η νίκη της Διονυσίας θα είναι και δική μας! Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία, τονίζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Παράλληλα πολλά Σωματεία και φορείς εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και απαιτούν να μην προχωρήσει η έξωση.