Search

Αρχηγός της φυλής, σωματοφύλακας και… τζιχαντιστής! Οι τρεις νέοι ρόλοι του Γ. Λημναίου!

Από την καρδιά της ερήμου ως Αρχηγός της φυλής για το βιβλικό δράμα της Amazon, “House of David”, στους σκοτεινούς και παγωμένους δρόμους της Νορβηγίας ως σωματοφύλακας του “Κοριτσιού από το Όσλο” (The Girl from Oslo) του NETFLIX και τέλος ως …Τζιχαντιστής στην “Καμπουλ”, την πολυαναμενόμενη σειρά του Cosmote TV που γυρίζεται στην Αθήνα.

Ποιος είναι όμως αυτός που μπορεί να μεταμορφώνεται και να αλλάζει ρόλους σαν …τα πουκάμισα; Μα φυσικά ο Γιώργος Λημναίος! O αγαπητός μας George που εδώ και πολλά χρόνια “χτίζει” το προφίλ του βοηθητικού ηθοποιού με εμφανίσεις ρεκόρ!

Το μοναδικό φυζικ του Γιώργου και η ικανότητα του να μεταμορφώνεται αφού είναι και ο ίδιος κομμωτής, του δίνει το πλεονέκτημα. Έτσι τη σεζόν 2022-2023 βρέθηκε να παίζει φέτος τον γιατρό σε ..τρία ελληνικά σήριαλ! Μαζί με τον Μαθιό και τον Αστέρη στο “Σασμό”, στον Γλυκάνισο ενώ με την ιατρική ποδιά εμφανίστηκε και στη σειρά “Ερωτας Φυγάς”! Ο Λέσβιος ηθοποιός-κομμωτής έχει εμφανιστεί ως βοηθητικός ηθοποιός σε διάφορες ελληνικές ταινίες και σήριαλ αλλά και σε ξένες παραγωγές (στην τρίτη σεζόν του «Jack Ryan» του NETFLIX αλλά και στην τελευταία ταινία του David Cronenberg!

«Χρόνια ήμουν μέσα στα θέατρα. Κάποια στιγμή ένας σκηνοθέτης σε ένα φεστιβάλ της Σύρου με πέταξε πάνω στη σκηνή, τυχαία, γιατί ήξερα απλά τα λόγια ενός ηθοποιού που δεν ήρθε! Ε από τότε δεν ξανακατέβηκα!” μας είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη του στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Στην Αθήνα εκτός από τα γυρίσματα των ταινιών συμμετέχει σε πρόβες της θεατρικής ομάδας του Κοραή Δαμάτη όπου ανήκει και που ανεβαζει το έργο “Η πόλη στην απέναντι όχθη” τον Νοεμβριο στη Αθηναίικη σκηνή. Η παράσταση βασίζεται σε αφηγήσεις από την Σμύρνη το 1922 , όπως μας λέει ο Γιώργος λιγο πριν φορέσει τη στολή του τζιχαντιστή! Τα γυρίσματα της Kabul βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο και πραγματοποιούνται όλα σε τοποθεσίες της Αττικής (Χαλυβουργική, στρατιωτικά αεροδρόμια Τατοΐου και Ελευσίνας, Ίδρυμα Χατζηκώνστα, ΟΑΚΑ, Βοτανικός, Κερατέα και αλλού. Στα γυρίσματα συμμετέχουν συνολικά 55 ηθοποιοί και περίπου 4.500 κομπάρσοι, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο ελληνικής καταγωγής και πρωταγωνιστής είναι ο «εξαιρετικός επαγγελματίας» Eric Dane!