Μια παραδοσιακή συνταγή με γαρίδες και ντόπιο τραχανά που θα σας ενθουσιάσει
Γαρίδες με Τραχανά και Ντομάτα: Συνταγή από το Σίγρι για Εκλεκτό Γεύμα
Η γαστρονομία του Σιγρίου είναι γεμάτη μοναδικές γεύσεις και παραδοσιακά υλικά, και η συνταγή για γαρίδες με τραχανά και ντομάτα είναι η απόδειξη του γευστικού πλούτου της περιοχής. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τις αγαπημένες μας γαρίδες με το ντόπιο, παραδοσιακό τραχανά, προσφέροντας μια γεύση που τιμά την τοπική κουζίνα.
Υλικά:
- 16 μεγάλες γαρίδες
- 400 γραμμάρια τραχανά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Τριμμένο λαδοτύρι
- Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις γαρίδες και σβήστε τις με λίγο λευκό κρασί. Αφήστε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση. Βγάλτε τις γαρίδες και συνεχίστε το βράσιμο για λίγη ώρα ακόμη.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τον τραχανά, τον οποίο έχετε μουλιάσει σε νερό για 10 λεπτά, και αφήστε το να βράσει μέχρι να απορροφήσει τις γεύσεις.
- Στο τελείωμα, προσθέστε μία κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη για πλούσια γεύση και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε το πιάτο σας και πασπαλίστε με τριμμένο λαδοτύρι για έξτρα γεύση.
Αυτό το πιάτο, γεμάτο γεύσεις και αρώματα της ελληνικής γης, είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και ειδικές περιστάσεις. Το τραχανάς και οι φρέσκες γαρίδες συνδυάζονται υπέροχα με τη ντομάτα, προσφέροντας μια αυθεντική γεύση από το Σίγρι και τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου.