Search

Δεκαπενταύγουστος χωρίς νερό στον Πολιχνίτο.

Αύριο ξημερώνει δεκαπενταύγουστος και η τουριστική σεζόν βρίσκεται στο πικ της. Όμως στον Πολιχνίτο δεν έχουν νερο! Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι κι επισκέπτες και δύο μέρες όσα σπίτια είναι πιο ψηλά δεν έχουν καθόλου νερό ενώ όσα είναι πιο χαμηλά λόγω πίεσης έχουν νερό κάποιες ώρες.

Ο Γιώργος Συκάς γράφει συγκεκριμένα:

“Παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες και επισημάνσεις μας, φτάσαμε στις 14 Αυγούστου το χωριό να μην έχει νερό δύο μέρες. Οι μειώσεις που ψηφίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ήταν για τα μάτια του κόσμου, καθώς ούτε νερό θα φέρουν, ούτε οι τιμές θα πέσουν. Υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή, καθώς επί 5 χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου θέματος. Καμία σοβαρή επένδυση δεν έχει γίνει για το νερό όλα αυτά τα χρονια και η πολιτική των βυτιων (βλ. Στυψη, Πολιχνίτος, Μόλυβος, Βασιλικα κλπ.) αναδεικνύει την ανικανότητα και την ανεπαρκεια της Δημοτικής Αρχής”.

Μα σημειώσουμε επίσης ότι παίρνουν νερό με βυτια από την Νυφιδα, με κίνδυνο να γίνει ίσως και υφαλμυρινση της γεώτρησης κάτι που έχει καταγγείλει επαναλλημενα η Λαϊκή Συσπείρωση.