Search

Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που καίει από την Κυριακή στο Ξυλόκαστρο

– Τεράστιο το πύρινο μέτωπο, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη φωτιά που καίει από την Κυριακή στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 35 και 40 ετών.

Αμφότεροι πήγαν να βοηθήσουν ένα φίλο τους ο οποίος είχε μεταβεί στη στάνη που διατηρούσε. Τα ίχνη των δύο ανδρών είχαν χαθεί από το βράδυ της Κυριακής και οι πυροσβέστες τους εντόπισαν απανθρακωμένους.

Το έργο της κατάσβεσης ήταν εξαρχής ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Νωρίς το πρωί η εικόνα ήταν καλύτερη, χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες κυρίως στο βουνό.

Την ίδια ώρα ένας πυροσβέστης έχει μεταφερθεί τραυματίας στο νοσοκομείο.

Όλο το βράδυ οι πυροσβέστες έδιναν άνιση μάχη με το πύρινο μέτωπο το οποίο έκαιγε σε δύσβατη περιοχή, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοένα και αυξάνοντα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Πριν λίγο, εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Συνολικά, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6οικισμών.

Φωτιά στην Κορινθία: Δύο νεκροί – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες-1
ΙΝΤΙΜΕ

Μιλώντας στην «Κ» ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε: «Είναι φωτιά που έγινε γρήγορα ανεξέλεγκτη λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες στην περιοχή. Σήμερα ευτυχώς οι άνεμοι είναι πεσμένοι, αλλά η φωτιά έχει δρόμο για να σβήσει. Εχει καεί μεγάλη δασική έκταση, χωρίς αυτή τη στιγμή να μπορούμε να την εκτιμήσουμε σε στρέμματα. Επίσης έχουν καεί μερικές εξοχικές κατοικίες, θα καταμετρηθούν κι αυτές». Ο κ. Πτωχός ανέφερε ότι η φωτιά δεν μπήκε σε οικισμούς, ενώ πρόσθεσε: 

«Τρεις από τις μεγάλες φωτιές του φετινού καλοκαιριού σημειώθηκαν στην Κορινθία. Σε αυτή την περιοχή έχουν ξεσπάσει τουλάχιστον 1.200 φωτιές τους τελευταίους μήνες. Είναι πολύπαθη η Κορινθία. Σε αυτή την τελευταία έχασαν και τη ζωή τους δύο νέοι άνθρωποι που φαίνεται ότι πήγαν να συνδράμουν στην κατάσβεση».

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.  Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.