Search

Δύο χρόνια PINK HIPPO TATTOO: Μια δυνατή ομάδα που αφήνει το στίγμα της στον κόσμο του τατουάζ

“Όταν ξεκινούσαμε δεν είχα ιδέα πως θα εξελιχθεί αλλά δεν περίμενα ότι θα πάει και τόσο καλά. Δυο χρόνια μετά βλέπω ότι έχουμε κάνει πολλά παραπάνω από όσα πιστεύαμε», μου λέει ο Απόστολος (@Apostolos Patselans) που το 2022 πίστεψε στο όνειρό του που χωρίς  να το ξέρει εκείνη τη στιγμή είχε την εικόνα ενός ροζ… ιπποπόταμου! Σήμερα, η ομάδα του του PINK HIPPO έχει λάβει ήδη μέρος σε τέσσερα διεθνή φεστιβάλ κατακτώντας τέσσερα βραβεία ξεκινώντας με 7ο Balkan Thessaloniki Tattoo Convention ενώ με τρία τρόπαια στις αποσκευές της επέστρεψε μόλις χθες, από τα Τίρανα και το Tirana Expo Tattoo 2024 . Αμέσως μετά την επιστροφή του στη Μυτιλήνη ο ροζ ιπποπόταμος μίλησε στα Πολιτικά για τους λόγους που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό!

 «Όλα ξεκίνησαν από μια τρέλα», μου λέει μέσα στο πραγματικά πανέμορφο χώρο του PINK HIPPO με τη διακοσμητική σφραγίδα του γλύπτη Γιώργου Κατσαρού και φυσικά το υπέροχο ροζ που διάλεξε ο ίδιος ο Αποστόλης. Φυσικοθεραπευτής στο επάγγελμα αλλά με καλλιτεχνική φλέβα, ξεκίνησε δειλά να ζωγραφίζει στη σχολή του Δημήτρη Καλαντζάκη τον οποίο σήμερα τα παιδιά, που ήταν κάποτε μαθητές του προσπαθούν να μυήσουν στον κόσμο των τατουάζ.

«Ακόμη δούλευα σαν φυσικοθεραπευτής το πρωί όταν άρχισα να κάνω τα πρώτα tattoo. Όλα ξεκίνησαν από τα μαθήματα που έκανα με τον Δημήτρη (Καλαντζάκη) που σήμερα χαιρόμαστε να έχουμε εδώ μαζί μας ως μαθητευόμενο όπως είμασταν εμείς κάποτε. Μετά έκανα μια έκθεση ζωγραφικής στο Parasol και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους».   

Η πολύ δυνατή ομάδα του PINK HIPPO που αποτελείται από τον Αποστόλη, τη Νταίζη, τον Λος και τη Μαριπέλα στο piercing , «χτυπάει» όλα τα στυλ. Fine line, ρεαλιστικά, mandala, Japanese, free hand αλλά και χρώμα που είναι το αγαπημένο του funky ιπποπόταμού μας!

«Το όνομα προέκυψε από μία πλάκα πάνω σε μια κουβέντα. Αρχικά θέλαμε να το βγάλουμε Σάλια Μπάλια  από τη γνωστή μυτιληνιά έκφραση όμως είναι «πιασμένο» ήδη από την γνωστή μπάντα. Μετά έπεσε στο τραπέζι  να το βγάλουμε White Rabbit από το διάσημο τραγούδι των Jefferson Airplay και κάπου εκεί στην κουβέντα ήρθε ο Ροζ Ιπποπόταμος που έγινε το σπίτι μας από εκείνη τη στιγμή και πέρα. Ένα περιβάλλον στο οποίο εμπνεόμαστε και γουστάρουμε να δουλεύουμε!»

3d black and grey big for @daizystattoo_pinkhippo1 & 2nd best new school & 3d best ornamental for @patselans_pinkhippo !!

Χαρακτηριστικό του Αποστόλη ως tattoo artist είναι το χρώμα, ένα στυλ δύσκολο και παρεξηγημένο το οποίο ωστόσο, όπως μας εξηγεί, έχει να κάνει με τη φροντίδα που έρχεται μετά: «Αρχικά να πούμε για τα χρώματα και τους ενδοιασμούς που μπορεί να έχει κάποιος σχετικά με την ασφάλεια στο δέρμα του.  Τα χρώματα είναι πλέον όλα πιστοποιημένα από την Ε.Έ και τον Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA)με iso και ημερομηνία λήξης. Εμείς χρησιμοποιούμε την καλύτερη μάρκα που υπάρχει. Από εκεί και πέρα ο πελάτης πρέπει να ακολουθήσει ρητά τις οδηγίες μας. Αν για παράδειγμα έχεις σκούρο δέρμα που στην Ελλάδα συμβαίνει συχνά δεν θα έχεις την ίδια απόδοση με κάποιον που έχει ανοιχτή επιδερμίδα”.

Μετά δεν θέλει επαφή με τον ήλιο τουλάχιστον για δύο εβδομάδες καθόλου μέχρι να θρέψει και να μπορεί να μπει πάνω αντιηλιακό ενώ για τα μπάνια στη θάλασσα υπάρχουν ειδικά επιθέματα πλέον. Μετά πρέπει να μπαίνει αντηλιακό όχι μόνο για να παραμείνει το χρώμα ζωντανό αλλά για το ίδιο το δέρμα. Οι οδηγίες, η αλοιφή η συχνότητα και η καθαριότητα είναι το παν μετά για μην κάνεις αλλεργίες ή πάθει χειρότερη ζημιά το δέρμα», εξηγεί ο Αποστόλης ανάμεσα σε ένα διάλλειμα μιας αρκετά φορτωμένης με ραντεβού μέρας. Αν και μεσημεράκι ο κόσμος πάει κι έρχεται στο PINK HIPPO, ένα ζωντανό σημείο της πόλης που θα ακούσεις και ωραίες μουσικές στο background. Στα stand έξω από το μαγαζί αλλά και στους βολικούς καναπέδες θα βρεις πολλές φορές κόσμο να «αράζει» και να μιλάει με πάθος για τη τέχνη του τατουάζ, να αναζητά την τελειότητα σε ένα σχέδιο με τη βοήθεια του Αποστόλη και των παιδιών, κορίτσια και αγόρια που θέλουν να κάνουν piercing,  κόσμο όλων των ηλικιών :  

Το τατουάζ είναι ένα πράγμα που θέλει σκέψη, πάντοτε λοιπόν  το συζητάμε με τον πελάτη, το φτιάχνουμε στον υπολογιστή και αρχή το βάζουμε πάνω του με φώτοσοπ.  Εννοείται πως δεν κάνουμε τατουάζ σε ανηλίκους που έχει γίνει μόδα πλέον και όλα τα μωρά θέλουν να κάνουν. (παιδιά μην κάνετε στα παιδιά σας τατουάζ γιατί είναι κάτι που θα κουβαλά μια ζωή και δεν αφαιρείται εύκολα, χρειάζεται πολλά χρήματα και κόπο και καταστρέφεται και το δέρμα. Εμείς και ζευγάρια που έρχονται να κάνουν κάτι κοινό τους αποθαρρύνουμε».

Στο PINK HIPPO μπαίνουν όμως και τουρίστες που κλείνουν το ραντεβού τους για να χτυπήσουν ένα αναμνηστικό τατουάζ.

«Ναι έρχονται και τουρίστες  Ευρωπαίοι και Τούρκοι οι οποίοι θέλουν με έναν τρόπο να μείνει κάτι πάνω τους  που να θυμίζει το νησί. Έτσι μας ζητούν πολλές φορές ένα κλαδί ελιάς, λέξεις ελληνικές, ή κάποιες λέξεις που ακούν πολύ όπως …πιτόγυρο (τα οποία τους συμβουλεύουμε πολλές φορές να μην τα κάνουν)  ακόμη και όλο το νησί μας έχουν ζητήσει να χτυπήσουμε. Ο κόσμος το θεωρεί ως μέρος της διασκέδασής του, μια ανάμνηση από τις διακοπές. Φυσικά έρχονται και με δικά τους σχέδια καθώς συμφέρει για πολλούς ξένους να το κάνουν εδώ που είναι αρκετά φθηνότερα από τη χώρα τους». 

  PINK HIPPO TATTO STUDIO Αθανασίου Μητρέλια 17,

Τηλ 2251 025023,

pinkhippomjt@gmail.com

instagram.com/pinkhippotattoo