Search

Η ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ αναδεικνύει τη Μεσογειακή Γαστρονομία στη Σόφια: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG MedDiet_Go

Η ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια ανάδειξης της μοναδικής Μεσογειακής γαστρονομίας, συμμετέχοντας στη Σόφια της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MedDiet_Go. Μέσα από τη συμμετοχή μας σε workshops, παρουσιάσεις και συναντήσεις με εταίρους και stakeholders, προωθήσαμε τη γεύση και τον πολιτισμό της Μεσογείου, αναδεικνύοντας τη διατροφική και πολιτισμική της κληρονομιά.

Μεσογειακές Γεύσεις στο Επίκεντρο

Η ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ, με τη συνδρομή δύο μοναδικών προϊόντων, του Μοσχάτου κρασιού του ΕΟΣ Σάμου (UWC Samos) και της Μαστίχας Χίου (mastihashop), ταξίδεψε τις αυθεντικές γεύσεις της Μεσογείου στη Σόφια. Αυτά τα εμβληματικά προϊόντα, σύμβολα της πολιτισμικής μας ταυτότητας, αποτέλεσαν τους πρεσβευτές της ελληνικής παράδοσης και διατροφής στο εξωτερικό, κερδίζοντας τις εντυπώσεις όλων των συμμετεχόντων.


Διεθνής Συνεργασία για την Προβολή της Γαστρονομίας

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από έξι χώρες: Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ιταλία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές για τη διάδοση της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς των χωρών της Μεσογείου. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη βιωσιμότητα, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και τη διεθνή προβολή των παραδοσιακών προϊόντων.


MedDiet_Go: Ένα Όραμα για τη Μεσογειακή Διατροφή

Το πρόγραμμα INTERREG MedDiet_Go αποσκοπεί στη διατήρηση και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, αναγνωρισμένης ως Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Μέσα από δράσεις όπως αυτές, δίνεται η δυνατότητα στις συμμετέχουσες χώρες να ενισχύσουν τη συνεργασία τους και να υποστηρίξουν την προβολή των γαστρονομικών τους θησαυρών.