Search

Η ιταλική CIFO στο CINEΦΥΤΟΠΟΛΙΣ: Πρωτοποριακή εκδήλωση ενημέρωσης για προϊόντα διαφυλλικής θρέψης

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Λέσβου γνωρίζουν το κατάστημα  “CineΦυτόπολις” των 2 γεωπόνων Αγγελέλλη Θεόδωρου και Γιασσά Δημήτριου. Στον χώρο που βρίσκεται, Σκαμανδρίου 4 ακριβώς κατω από το γήπεδο του Ταρλά, κάποτε υπήρχε το τελευταίο θερινό σινεμα της Μυτιλήνης.  Οι άλλοτε προβαλλόμενες ταινίες, αντικαταστάθηκαν από μια εντυπωσιακή ποικιλία γνωστών μα και σπανιότερων φυτών, πλαστικών, κεραμικών αλλά και ξύλινων γλαστρών, χωμάτων, λιπασμάτων ,εργαλείων καθώς και ουσιών που βοηθούν την ανάπτυξη και την παραγωγή των φυτών που μας ενδιαφέρουν.

Σε αυτόν τον υπέροχο χώρο του CineΦυτόπολις την Τετάρτη 19 Ιουνίου μετά τις 20:30, θα φιλοξενηθεί εκδήλωση-παρουσίαση από την Ιταλική εταιρεία CIFO οπου 2 εξειδικευμένοι τεχνικοί της θα παρουσιάσουν κάποια από τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα διαφυλλικής θρέψης που διακινεί.

Τα προιόντα αυτά, αφορούν όλα τα φυτά, εφαρμόζονται στην συμβατική και την βιολογική καλλιέργεια  με το αναμενόμενο ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται πρωτίστως στην καλλιέργεια της ελιάς!

Ο τοίχος προβολών του αλλοτινού σινεμά θα ξαναζωντανεύσει , και την παρουσίαση θα ακολουθήσει σχετικη συζήτηση .Στον χώρο θα υπάρχει μικρούς μπλόφες και αντίστοιχος αριθμός καθισμάτων.

“Η εκδήλωση θα έχει να κάνει με την τεχνική παρουσίαση και περιγραφή κάποιων λιπασμάτων που ψεκάζονται στα φύλλα των φυτών για να βοηθήσουν την ανάπτυξη και την παραγωγή τους. Στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους για διάφορα ζητήματα που αφορούν τα φυτά, με το αναμενόμενο ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται γύρω από την ελιά” μας λένε οι δύο έμπειροι γεωπόνοι της επιχείρησης που είναι εξειδικευμένοι στην κηποτεχνία (Δημήτρης Γιασσάς) και στην θρέψη και φυτοπαθολογία φυτών (Θοδωρής Αγγελέλλης) και οι οποιοι προσπαθούνε -οσο αυτό ειναι εφικτό- να μεταφέρουν τις γνώσεις και τα συμπεράσματα τους στο ευρύτερο κοινό.

Το Cinefytopolis διαθέτει τα απαραίτητα υλικά και το γνωσιακό επίπεδο ώστε να προμηθεύσει και να συμβουλεύσει σωστά τον μέσο ελαιοπαραγωγό και λαχανοπαραγωγό.