Search

Η μαγική πανσέληνος του Οκτωβρίου στην Ερεσό μέσα από τον φακό του Steve!

O Steve (Birdsong Bird) ήρθε για πρώτη φορά το νησί το 2002. Αργότερα, όταν μεγάλωσαν τα παιδιά του εγκαταστάθηκε μόνιμα σε έναν τόπο που όπως λέει δεν σταματάει να ερωτεύεται. Είναι ο …επίσημος φωτογράφος του χωριού αφού με την κάμερά του απαθανατίζει τα πορτρέτα των ανθρώπων του, σχεδόν μια εικοσαετία.

“Αγόρασα την πρώτη μου «κανονική» φωτογραφική μηχανή όταν ήμουν 12 ετών. Πάντα με ενδιέφερε το ντοκιμαντέρ και έβγαζα πολλές φωτογραφίες στην πατρίδα μου στην Αγγλία. Ήρθα για πρώτη φορά στην Ερεσό το 2002 για οικογενειακές διακοπές και αγόρασα ένα χωράφιτο 2004. Ερχόμουν στην Ερεσό με την οικογένειά μου κάθε χρόνο μέχρι το 2011.

Όταν ήμουν στην Αγγλία ρωτούσα τους φίλους μου εδώ πώς ήταν η Ερεσσός τις άλλες εποχές και τους ζητούσα να μου στείλουν μερικές φωτογραφίες. Κανείς δεν το έκανε. Το 2012 τα παιδιά μου μεγάλωσαν, η γυναίκα μου είχε νέο φίλο, οπότε αγόρασα ένα μεγάλο φορτηγάκι, το γέμισα με τα πράγματά μου και πήγα στην Ερεσό. Έφτασα στην Ερεσό την παραμονή των Χριστουγέννων του 2012. Είμαι ακόμα ερωτευμένος με τη φύση εδώ. όχι μόνο με την άγρια ζωή και την τοπογραφία, αλλά και με το φως και τις ακραίες καιρικές συνθήκες. μετά από 3-4 χρόνια εδώ νόμιζα ότι είχα φωτογραφίσει τα πάντα, αλλά με την αλλαγή του φωτός και των εποχών νέα τοπία καταφθάνουν συνεχώς. Όσο περνάει ο καιρός δένομαι όλο και περισσότερο με αυτό το μέρος”.