Search

Η Μαρί Μουσταϊζή…γράφει τη δική της ιστορία στο “Λευκό Χαρτί”.

Γνώρισα τη Μαρί, όταν το “Λευκό Χαρτί” γέμιζε με τις πρώτες του λέξεις. Όταν μας συστήθηκε σαν ένας βιωματικός πολυχώρος Τέχνης της Μυτιλήνης, με εκπαιδευτικά σεμινάρια και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Σήμερα δύο χρόνια μετά, το Λευκό Χαρτί ξεκινά ακόμη μια σεζόν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο φαντασία, έκφραση και δημιουργία για παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως 10 ετών. ( https://www.lefkoharti.gr/programmata/?fbclid=IwY2xjawFI_XVleHRuA2FlbQIxMAABHWlLoBIR9yNbtBTNMvnO_QhnlYpXQwDNFZo6FMU131sAoeb5UP5uamNAug_aem_arPjG0VLe_YJcYp2ei6WBw). Κι εγώ θέλω πάρα πολύ να σας μιλήσω για τη Μαρί. Γιατί πίστεψα από την πρώτη στιγμή στον επαγγελματισμό της και στο πάθος της!

Η Μαρί Μουσταϊζή είναι η ιδιοκτήτρια του Λευκού Χαρτιού και υπεύθυνη προγραμμάτων, εμψυχώτρια και παιδοδηγός.

Από πολύ μικρή αγαπάει τις ιστορίες, τα χρώματα, τις υφές, τη μουσική, αλλά πιο πολύ από όλα αγαπάει τα παιδιά. Είναι τα πιο μαγικά πλάσματα αυτού του κόσμου και πιστεύει πως αν τα αφήσεις να σε παρασύρουν γεμίζει η καρδιά σου αγάπη και φως.

Γεννημένη στο Παρίσι από μαμά Μυτιληνιά και μπαμπά Χιώτη, στην ηλικία των 2 ετών βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης όπου εκεί ζει μέχρι τα 18.

Στη συνέχεια οι σπουδές της την βρίσκουν στη Μυτιλήνη, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, με κατεύθυνση τις Οπτικοακουστικές Τέχνες.

Συνέχισε παρακολουθώντας στο Ηράκλειο Κρήτης τον έναν χρόνο της Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού από το Θέατρο της Ημέρας, με δάσκαλο τον δημιουργό του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, τον κ. Λάκη Κουρετζή.

Το 2011 με έναν μαγικό τρόπο η ζωή την ξαναφέρνει στη Μυτιλήνη και εκεί δημιουργεί τον δικό της χώρο, “Τα Παιδία Παίζει”, με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά το 2012.

Το 2017 επιστρέφει για 4 χρόνια στο Ηράκλειο Κρήτης, γεμίζοντας εμπειρία, γνώσεις και αγαπημένους φίλους. Στο Ηράκλειο συνεργάστηκε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και χώρους προσχολικής απασχόλησης, εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας για παιδιά όπως τους Καλός Αγωγός, Σπείρα, Μινιατούρες, Μοτίβο, Χρωματιστή Κιμωλία κ.α.

Την χρονιά 2020-2021 ήταν υπεύθυνη του προγράμματος Messy play στον παιδικό σταθμό “Τα Ζουζουνακια” στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Το 2020 Παρουσίασε το Project της “‘Ενας τοίχος μαγικός” στον χώρο της Όλιας Λυδάκη OLIA Lydaki Feldenkrais Method & Μovement Services με χρήση προτζέκτορα, παιχνίδι ρόλων, αφήγησης και εικαστικών.

Από το 2019-2021 παρουσίαζε στην εκπομπή “Καλό Μεσημέρι” της Κρήτη TV ιδέες και προτάσεις δραστηριοτήτων για παιδιά και όλη την οικογένεια.

Παράλληλα το 2019 παρακολούθησε το πρόγραμμα “Μουσείο και Παιδί” από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στην πορεία το 2020-2021 παρακολούθησε την ολοκληρωμένη εκπαίδευση “Messy, Sensory & Clay Play”, από τους Hehe Art and Therapy, με την αναπτυξιακή ψυχολόγο Ελένη Οικονομίδου και τον κεραμίστα Έκτορα Γιαλαμά, “Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας: Messy, Sensory & Clay Play”.

Το 2021 παρακολούθησε έναν κύκλο σεμιναρίων επάνω στη φιλοσοφία των σχολείων Reggio Emilia της Ιταλίας, “Εστιάζοντας στην προσέγγιση Reggio Emilia”, “Εστιάζοντας στο σχεδιασμό ενός Project” και “Εστιάζοντας στη γλώσσα του σχεδίου” από το Regio Children του Reggio Emilia σε συνεργασία με το Reggio Institute Greece.

Και η γνώση, η έρευνα και η μάθηση δεν σταματούν ποτέ…

Για εκείνη το πιο σημαντικό από όλα είναι να δίνουμε στα παιδιά πρώτα αγάπη, αποδοχή και κατανόηση και έτσι όλα τα υπόλοιπα γίνονται και έρχονται πιο εύκολα.