Search

Κοτσνοπταρέλια – Παραδοσιακή συνταγή από το Lesvoskitchen

Τα κοτσνοπταρέλια ή αλλιώς κεφτεδάκια από άγριες παπαρούνες (κοτσνάδες) είναι μια από τις πιο γευστικές και αρωματικές συνταγές της άνοιξης. Οι τρυφεροί βλαστοί της παπαρούνας συλλέγονται πριν ανθίσουν, προσφέροντας μοναδική γεύση σε φαγητά και πίτες. Δείτε παρακάτω πώς να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο.

Υλικά

  • 1 κιλό κοτσνάδες (άγριες παπαρούνες)
  • 1 αυγό
  • Μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένο και στραγγισμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • (Προαιρετικά) Καυκαλίθρες για επιπλέον άρωμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Κοτσνάδων: Πλένουμε πολύ καλά τις κοτσνάδες και τις ζεματάμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Ανάμειξη Υλικών: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες κοτσνάδες με το αυγό, το μουλιασμένο ψωμί, το κρεμμύδι, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το ούζο.
  3. Πλάσιμο: Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  4. Τηγάνισμα: Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Σερβίρισμα: Τα απολαμβάνουμε ζεστά, συνοδευόμενα από μια χωριάτικη σαλάτα ή τζατζίκι.

Γιατί να δοκιμάσετε τα Κοτσνοπταρέλια;

  • Ανοιξιάτικη γεύση: Οι άγριες παπαρούνες προσφέρουν ιδιαίτερη νοστιμιά.
  • Υγιεινή επιλογή: Φτιαγμένα με φυσικά υλικά και αρωματικά χόρτα.
  • Παραδοσιακή συνταγή: Ένα πιάτο που κρατά ζωντανή την τοπική γαστρονομία.

Δοκιμάστε αυτή τη μοναδική συνταγή και ανακαλύψτε τις γεύσεις της ελληνικής φύσης!