Search

Νέα, καλοκαιρινά σχέδια με την τεχνική του Οριγκάμι στο “ORIGAMOGRAPHY” της Ερμού!

Η “χαρτοδιπλωτική όπως αποδίδεται ο όρος στα ελληνικά, τέχνη με θεραπευτικές ιδιότητες, εξασκείται στην Ελλάδα από λίγα άτομα, μετρημένα στα δάκτυλα. Ένα από αυτά είναι η Diana Assad, που ήρθε στο νησί πριν από έξι χρόνια και βάλθηκε να μας μυήσει σε αυτή την τόσο γοητευτική και παράξενη τέχνη.

Κόσμοι ολόκληροι ξεπηδούν μέσα από τις δημιουργίες της! Εκεί που βάζει όμως όλη της την τέχνη είναι στα κοσμήματα, στα πανέμορφα σκουλαρίκια που έχουν γίνει το νέο trend στη Μυτιλήνη Ελκυστικά και λόγω της τιμής τους τα σκουλαρίκια από origami μπορούν να φορεθούν από πολύ μικρές ηλικίες, εφόσον υπάρχει τρυπημένο αυτί, καθώς είναι πολύ ελαφριά και σούπερ οικολογικά! H Νταϊάνα εμπνέεται από τη φύση της Λέσβου και δημιουργεί απίθανα σχέδια σε παλ και πιο έντονους χρωματισμούς για το πρωί και το βράδυ!

Το origamι, που προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις ori (διπλώνω) και gami (χαρτί) είναι η ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής που εξασκούνταν, όπως διαβάζουμε, στην Ιαπωνία από την εποχή Edo, δηλαδή περίπου από το 1600 ενώ οι ρίζες του χάνονται στους αιώνες και στην κινεζική παράδοση. Η χαρτοδιπλωτική λοιπόν τέχνη, όπως αποδίδεται ο όρος στα ελληνικά» μας εξηγεί η Νταϊάνα, «χρησιμοποιείται σήμερα πλέον από την ιατρική, την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, την εκπαίδευση και άλλους τομείς της επιστήμης και της ζωής καθώς ολόκληρες μελέτες και θεωρίες έχουν ως αφετηρία τους τις δυνατότητες διπλώματος και σχηματοποίησης ενός και μόνο χαρτιού. Όμως αν παρατηρήσει κανείς γύρω του τη φύση θα δει ότι η γεωμετρία του origami υπάρχει παντού. Στα λουλούδια και στις διπλώσεις των φυλλωμάτων τους, στα άνθη τους  στον τρόπο και τη μηχανική που διπλώνουν τα φτερά τους, πουλιά και έντομα ή ακόμη και στο σχήμα της διπλής έλικας του DNA. Όταν ήμουν μικρή θυμάμαι, είχα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από τον τρόπο που διπλώνει τα φτερά της για να τα μαζέψει μια πασχαλίτσα. Με πόση συμμετρία και φροντίδα!»

 https://www.instagram.com/d_origamography/ και https://www.facebook.com/profile.php?id=100094302709841

Ευχαριστώ πολύ,