Δοκιμάστε την αυθεντική συνταγή για νηστίσιμα κουλούρια με ταχίνι! Τραγανά, αρωματικά και ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας.
Τα νηστίσιμα κουλούρια με ταχίνι είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό σνακ χωρίς ζωικά προϊόντα! Αυτή η παραδοσιακή συνταγή, συνδυάζει το άρωμα των μπαχαρικών με τη θρεπτική αξία του ταχινιού.
Υλικά (περίπου 900 γρ. κουλουράκια)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
100 γρ. ταχίνι
110 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κ.γ. σόδα σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια ή το μίξερ, μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.