Search

Νηστίσιμη συνταγή ημέρας: Γαριδομακαρονάδα

Η γαριδομακαρονάδα είναι μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή, ιδανική για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς ζωικά προϊόντα, αλλά θέλουν να απολαύσουν μια γευστική και θρεπτική γεύση. Η συνταγή αυτή συνδυάζει την φρεσκάδα των θαλασσινών με την έντονη γεύση της ντομάτας και του σκόρδου. Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε την τέλεια γαριδομακαρονάδα.

Υλικά για τη Γαριδομακαρονάδα (4 μερίδες)

  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 1 κιλό γαρίδες (χωρίς κέλυφος, εκτός από 5-6 με το κεφάλι για γεύση)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
  • Μαιντανός ψιλοκομμένος
  • Λάδι (ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε λάδι προτιμάτε)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες Εκτέλεσης

  1. Προετοιμασία των Γαρίδων
    Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε 5-6 με το κεφάλι, για έξτρα γεύση και αρώματα στη σάλτσα, ώστε να πετύχετε την πιο αυθεντική γαριδομακαρονάδα.
  2. Ετοιμάστε τη Σάλτσα Ντομάτας
    Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να μυρίζει, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα ντοματάκια κονσέρβα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά και η γαριδομακαρονάδα θα είναι σχεδόν έτοιμη.
  3. Προσθήκη Γαρίδων
    Προσθέστε τις γαρίδες στη σάλτσα και αφήστε να βράσουν με το καπάκι ανοιχτό για να απομακρυνθεί η έντονη μυρωδιά τους. Αργά και σταθερά, η γαριδομακαρονάδα αποκτά την τέλεια γεύση.
  4. Μαγείρεμα Μακαρονιών
    Παράλληλα, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Συνδυασμός Γαριδομακαρονάδας
    Στραγγίστε τα μακαρόνια και τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ. Ρίξτε πάνω τους τη σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά για μια τέλεια γαριδομακαρονάδα.
  6. Φρέσκος Μαιντανός
    Πασπαλίστε τη γαριδομακαρονάδα με φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρετε.

Tips για την τέλεια Γαριδομακαρονάδα

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόκκινο πιπέρι για πιο έντονη γεύση.
  • Αν θέλετε τη σάλτσα πιο πηχτή, αφήστε την να βράσει λίγο παραπάνω χωρίς καπάκι. Έτσι θα πετύχετε τη γεύση που επιθυμείτε από τη γαριδομακαρονάδα.
  • Η συνταγή αυτή είναι νηστίσιμη, αλλά εξαιρετικά νόστιμη και μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και αν δεν ακολουθείτε αυστηρή νηστεία. Η γαριδομακαρονάδα είναι αγαπημένη για όλους.