Απολαύστε μια παραδοσιακή και γευστική νηστίσιμη συνταγή από το Lesvoskitchen.gr με μύδια αχνιστά, με πιπεριές και μπαλσάμικο ιδανική για το τραπέζι σας.
Τα μύδια αχνιστά είναι ένας από τους πιο γευστικούς νηστίσιμους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα, αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους νηστεύουν αλλά δεν θέλουν να στερηθούν τη νοστιμιά. Με την προσθήκη πολύχρωμων πιπεριών, ξυδιού μπαλσάμικου και μυρωδικών, αυτή η συνταγή απογειώνει τη γεύση των μυδιών και τα καθιστά το τέλειο συνοδευτικό για το νηστίσιμο τραπέζι σας.
Υλικά:
- 1 κιλό μύδια (μαυρόμυδα)
- 3 πιπεριές πολύχρωμες
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- (Όσα μύδια δεν ανοίξουν μετά το μαγείρεμα, δεν τα καταναλώνουμε)
Εκτέλεση:
- Καθαρισμός Μυδιών: Ξεπλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε τυχόν ξένα σώματα από τα κελύφη τους.
- Προετοιμασία Υλικών: Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες.
- Σοτάρισμα: Σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο υψηλό. Σοτάρουμε τις ροδέλες των λαχανικών, μαζί με την καυτερή πιπεριά.
- Μαγείρεμα Μυδιών: Προσθέτουμε το ξύδι μπαλσάμικο, τη ρίγανη και τα μύδια. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Άχνισμα: Αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Σερβίρισμα: Μόλις τα μύδια ανοίξουν, τα μεταφέρουμε σε βαθύ σκεύος και τα σερβίρουμε ζεστά.
Μυστικά επιτυχίας:
- Τα μύδια πρέπει να είναι φρέσκα και καθαρισμένα σωστά.
- Αν κάποιο μύδι δεν ανοίξει μετά το μαγείρεμα, δεν το καταναλώνουμε.
- Η καυτερή πιπεριά δίνει μια έντονη γεύση. Αν προτιμάτε πιο ήπια γεύση, μπορείτε να την παραλείψετε.
Τα μύδια αχνιστά είναι ιδανικά για ένα νηστίσιμο γεύμα ή ως συνοδευτικός μεζές για ούζο και τσίπουρο. Δοκιμάστε τη συνταγή και απολαύστε τη γεύση της θάλασσας στο πιάτο σας!