Search

Ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου για την 25η Μαρτίου

Προετοιμάστε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο για τη 25η Μαρτίου με τον σωστό τρόπο ξαρμυρίσματος. Απολαύστε τη γεύση του χωρίς περιττό αλάτι!

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και μαζί της η παραδοσιακή συνταγή για τον μπακαλιάρο. Για να απολαύσετε τη γεύση του μπακαλιάρου χωρίς υπερβολικό αλάτι, το ξαρμύρισμα είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα στην προετοιμασία του. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να πετύχετε το τέλειο ξαρμύρισμα:

  1. Ξεκινήστε νωρίς την προετοιμασία:
    Το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου απαιτεί χρόνο. Φροντίστε να ξεκινήσετε τουλάχιστον δύο ημέρες πριν τη 25η Μαρτίου για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
  2. Ξεπλύνετε καλά τον μπακαλιάρο:
    Πριν τοποθετήσετε τον μπακαλιάρο στο νερό, ξεπλύνετε καλά το φύλλο του με άφθονο κρύο νερό. Αυτό βοηθά στο να απομακρυνθεί η εξωτερική ποσότητα αλατιού.
  3. Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μικρότερα κομμάτια:
    Κόβοντας τον μπακαλιάρο σε μικρότερα κομμάτια, μειώνετε τον χρόνο ξαρμυρίσματος. Κάνοντάς το πιο αποτελεσματικό και γρήγορο.
  4. Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο σε σουρωτήρι και νερό:
    Τοποθετήστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε ένα σουρωτήρι και βάλτε το σουρωτήρι μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο με νερό. Υπολογίστε για κάθε κιλό ψαριού περίπου 3-4 κιλά νερό. Αυτό βοηθά το αλάτι να κατακάθεται στον πυθμένα του μπολ και δεν επηρεάζει το ψάρι.
  5. Αλλάξτε το νερό τακτικά:
    Για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλάζετε το νερό κάθε 6-7 ώρες. Όσο μεγαλύτερα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τόσο περισσότερες ώρες θα χρειαστεί για να ξαρμυριστεί.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα έχετε τον ιδανικό μπακαλιάρο για τη 25η Μαρτίου. Έτοιμο να τον τηγανίσετε και να τον απολαύσετε με την παραδοσιακή σκορδαλιά ή άλλες συνταγές!