Search

Οι νεκροί της Γάζας δεν είναι απλοί αριθμοί

Οι νεκροί της Γάζας δεν είναι απλοί αριθμοί. Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα δημοσίευσε έγγραφο 649 σελίδων με το όνομα, την ηλικία, το φύλο και τον αριθμό ταυτότητας κάθε Παλαιστίνιου πολίτη που σκοτώθηκε στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 31 Αυγούστου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι παραπάνω πληροφορίες για περισσότερους από 34 χιλιάδες ανθρώπους από τους 42 χιλιάδες περίπου που έχουν σκοτωθεί.

Στις πρώτες 14 σελίδες η ηλικία των θυμάτων είναι κάτω του 1 έτους, ενώ στις τελευταίες 11 σελίδες (σελ. 639 – 649), οι ηλικίες κυμαίνονται από 77 έως 101 έτη. Πρόκειται για Παλαιστίνιους πολίτες, μεγαλύτερους σε ηλικία από το κράτος του Ισραήλ.

Οι επίσημοι αριθμοί έχουν καθηλωθεί εδώ και μήνες. Αυτό εξυπηρετεί τη στρατηγική του Ισραήλ να νανουρίζει το δυτικό κοινό με μια ψεύτικη αίσθηση εφησυχασμού.

Ο αναφερόμενος απολογισμός των νεκρών στη Γάζα είναι πολύ χαμηλός με κάθε πιθανή μέτρηση. Οι αριθμοί των νεκρών άρχισαν να σταματούν την άνοιξη, περίπου την εποχή που το Ισραήλ ολοκλήρωσε την καταστροφή των νοσοκομείων της Γάζας και απήγαγε μεγάλο μέρος του ιατρικού προσωπικού.

Πρέπει να το τονίσουμε αυτό -πόσο μάλλον όταν οι απολογητές του Ισραήλ συμμετέχουν δυναμικά σε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης για να υποδηλώσουν ότι οι αριθμοί είναι διογκωμένοι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://info-war.gr/gaza-i-genoktonia-echei-onoma-34-000-onomata/