Αν θέλετε να απολαύσετε την αυθεντική ουζοκατάνυξη, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το ούζο Παπαλίνα από την Ποτοποιία ΕΒΑ. Είναι το απόλυτο απόσταγμα που συνδέει τη γαστρονομία με την παράδοση και φέρνει στο ποτήρι σας την ουσία του Αιγαίου!
Το ούζο Παπαλίνα από την ιστορική Ποτοποιία ΕΒΑ στη Λέσβο δεν είναι απλώς ένα απόσταγμα. Είναι μια γευστική εμπειρία γεμάτη αρώματα και παράδοση, που μας ταξιδεύει στις ακτές του Αιγαίου. Με διαλεχτά υλικά, πλούσιο άρωμα γλυκάνισου από το Λισβόρι και κρυστάλλινη καθαρότητα, αποτελεί την επιτομή του γνήσιου λεσβιακού ούζου.
Ο απόλυτος συνδυασμός με εκλεκτούς μεζέδες
Το ούζο «Παπαλίνα» αναδεικνύεται στο τραπέζι όταν συνδυάζεται με τα σωστά εδέσματα. Στη Λέσβο, κάθε γουλιά συνοδεύεται από γευστικές απολαύσεις που απογειώνουν την εμπειρία:
- Παπαλίνα (η μικρή τηγανητή σαρδέλα Καλλονής, από την οποία πήρε το όνομά του)
- Χταποδάκι λιαστό στη σχάρα
- Καλαμάρι γεμιστό με φέτα και ντομάτα
- Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και φρέσκια ντομάτα

- Λαδοτύρι Μυτιλήνης, που με τη χαρακτηριστική του πικάντικη γεύση δένει αρμονικά με το ούζο
- Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και κάπαρη
- Ντολμαδάκια με αυγολέμονο

- Σαρδέλες Καλλονής στο αλάτι, που με την αλμύρα τους εξισορροπούν την έντονη γλυκύτητα του γλυκάνισου
- Γαύρος μαρινάτος με εσπεριδοειδή και μυρωδικά
Και φυσικά, όλα αυτά σερβιρισμένα με κρύο νερό, για να αναδειχθεί η μαγευτική γαλακτώδης απόχρωση του ούζου και να απελευθερωθούν τα αρώματά του!
