Search

“Ούτε βήμα πίσω” δεν κάνουν οι Ερεσιώτες: Στα δικαστήρια για μια ελεύθερη παραλία

Μετά από δύο αναβολές που αιτήθηκε η ιδιώτης από κοινού με την δικηγόρο του Δήμου Δυτικής Λέσβου εκδικάστηκαν χθες οι δύο αιτήσεις ακύρωσης έκδοσης οικοδομικής άδειας. Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν με πανό πολίτες της Μυτιλήνης καθώς και μέλη του περιβαλλοντικού Συλλόγου Πρωτοβουλία Ερεσού, και του Συλλόγου των Aπανταχού Ερεσίων “Ο Θεόφραστος” με σκοπό τη υπεράσπιση της παραλίας.

Η Πρωτοβουλία Ερεσού σημειώνει τα παρακάτω σχετικά με την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας μέσα ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία τα παρακάτω:

1) Στην αρχή μίλησαν οι δικηγόροι των 2 πλευρών εστιάζοντας στα επιχειρήματα τους. Ευχαριστούμε πολύ για άλλη μία φορά την κα Μαγαλιού και τον κο Σηφάκη οι οποίοι εντός του δικαστηρίου δίνουν την δική τους μάχη για τον αγώνα μας.

2) Η νομικός του Δήμου Δυτικής Λέσβου δήλωσε επί λέξη ως επίσημη στάση του Δήμου στο δικαστήριο μας ότι “Καλώς εκδόθηκε η οικοδομική άδεια γιατί θα αναδειχθεί έτσι η παραλία Ερεσού!”. Μιλάμε για έναν Δήμο που προχθές επισκέφτηκε το υπουργείο για να ζητήσει να προστατευτεί η παραλία Ερεσού από την διάβρωση. Μιλάμε για έναν Δήμο ο οποίος έχει πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στο χτίσιμο της παραλίας Ερεσού. Μιλάμε τέλος για έναν Δήμο που τρέχει αυτή την στιγμή διαδικασία επαναχάραξης των γραμμών Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή!

3) Η εκδίκαση ολοκληρώθηκε με ένα σόου από την ιδιώτη. Η οποία αφού πρώτα ντύθηκε Περιβαντολλόγος, ενημερώνοντας μας ότι θα μπορούσε να χτίσει και περισσότερο μέσα στο χειμέριο κύμα, ότι οι βίλες της θα είχαν το χρώμα της άμμου για να μην επηρεαστεί το περιβάλλον, και ότι έφτιαξε το πρότζεκτ για να έχει η παραλία Ερεσού επιτέλους τουαλέτες (!), μετά συνέχισε με άκρως υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για την κοινότητα Ερεσού.

Μάθαμε λοιπόν από την ιδιώτη που μας ήρθε από την Βόρεια Ελλάδα, ότι όλοι όσοι αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε την μοναδική μας παραλία 3 χρόνια τώρα δεν είμαστε Ερεσιώτες (!). δεν ζούμε στην Ερεσό (!) και δεν έχουμε καμία σχέση με τον τόπο (!). Επίσης μας είπε ότι είμαστε 10 άτομα ξεχνώντας προφανώς να αναφέρει τις 5.000 υπογραφές πολιτών ενάντια στο χτίσιμο.

Τέλος όμως προέβη σε μία ακόμη πιο απαράδεκτη στάση αναφέροντας με ονοματεπώνυμο ολόκληρη Ερεσιώτικη οικογένεια η οποία υπογράφει στην 2η αίτηση ακύρωσης των 23ων κατηγορώντας την επί προσωπικού χωρίς να είναι παρών και εντός του δικαστηρίου! Εννοείται ότι θα ενημερώσουμε την οικογένεια αυτή.

Όπως και να έχει αυτές οι “κραυγές αγωνίας” δεν μας φοβίζουν, μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Ο αγώνας μας είναι πολύμορφος, νομικά σύνθετος με 3 παράλληλες νομικές ενέργειες και την επαναχάραξη, και πιστεύουμε ότι σύντομα θα δικαιωθεί και νομικά όπως ακριβώς είναι ήδη νικηφόρος στο πεδίο χάρις την δυναμική των ίδιων των κατοίκων που κατηγορούνται ως ξένοι στον ίδιο τους τον τόπο!

Η παραλία Ερεσού θα προστατευτεί με κάθε μέσο!

Ούτε βήμα πίσω!