Search

«Ο κύριος με την κοτσίδα”. Η Ιρέν Χαϊτόγλου γράφει για τον αγαπημένο μας κάμερα-μαν

Αυτός…αυτός που κυκλοφορεί παντού, καταγράφει τα πάντα και το αρχείο του φτάνει ως την Κίνα! Τον έχεις δει, τον έχεις χαζέψει, τον έχεις μελετήσει που χειρίζεται το «ελικοπτεράκι», και ίσως και να τον έχεις «σμπρώξει» γιατί πάντα κάθεται μες τη μέση! Ο Γιώργος ο Παπαδόπουλος, περικαλώ!

Τον περασμένο Νοέμβριο, μας καλέσανε στη γιορτή των Ευχαριστιών για να βραβεύσουν διάφορους επιφανείς Μυτιληνιούς, Λέσβιους της ξενιτιάς, ντόπιους επιχειρηματίες και τσούπ…δόθηκε και ένα βραβείο στον «Παπαδόπουλο»! Δικαίως, απολύτως και σωστώς! Μα τόόόόόόσα χρόνια τρέχει από δω κ από κει, με μια ή δυο ή και τρείς κάμερες στο χέρι, στο πόδι, στον αέρα!

Οι πιθανότητες είναι πως αν είσαι μεταξύ 25-40, Ο Παπαδόπουλος σε έχει σε βίντεο ΓΥΜΝΟ να κλαις και να οδύρεσαι! Από τις εποχές του VIDEO CLUB LESVOS στην πάροδο της Καβέτσου, όπου είχανε ανοίξει δουλειές με τον παππού Λυκούργο και τρέχανε στα χωριά σε γάμους, βαφτίσεις, εγκάινια ξενοδοχείων/φούρνων/μαγαζιών και περιχώρων, μέχρι σήμερα που οι δουλειές αλλάξανε, οι απαιτήσεις αυξηθήκανε και ο ανταγωνισμός περιμένει στη γωνία…Ο Παπ είναι Παρών!

Τις προάλλες πάλι τηλέφωνα, κλήσεις, δουλειές, χιλιόμετρα σε όόόλο το νησί που σίγουρα μόνο εκείνος έχει «χαρτογραφήσει» με την κάμερα έτσι, και να λέει και σε όλα «ΝΑΙ»! Γιατί έχει πάθος, το γνωστό μεράκι και πολύυυυυυυυ ΦΙΛΟΤΙΜΟ! Θες σήμερα? Θες αύριο? Θες του χρόνου? Θες στη Λήμνο, στη Σάμο, στην Στύψη ή στον Μανταμάδο? Μέσα σε όλα και έτοιμος για όλα! Ομολογουμένως, με κάποιο οικογενειακό τίμημα-κατά καιρούς, αλλά τι να τον κάνεις!

Νομαρχίες, Δημαρχίες παλιές και νέες, Περιφέρειες, Υπουργεία, ιδιωτικά ντοκιμαντέρ και εταιρείες παραγωγής, ιδιώτες, χωριά, επιχειρηματίες που θέλουν άρτιο αποτέλεσμα…χτυπάνε τα τηλέφωνα όλη μέρα …ακόμη…Και λέω ακόμη γιατί από τις εποχές του βιντεοκλάμπ έχουν περάσει τόσα χρόνια… η τεχνολογία άλλαξε και βελτιώθηκε, αλλά ο Παπαδόπουλος δεν έμεινε ποτέ πίσω… Αν δεις το στούντιο, άνετα βγαίνει ολόκληρη ταινία από κει μέσα!

Και ναι, οκ, θα πείτε, αλλά μου «χρωστάει» μια βάφτιση από το 1991…ένα θεατρικό από το 1989 και πιθανότατα κι έναν γάμο που ήδη έχει καταλήξει σε διαζύγιο (!), αλλά να που οι δουλειές αυξάνονται, αντί να μειώνονται και ενώ του λέμε να το πάρει πιο ήρεμα- γιατί-όσο να πεις-περάσαν και κάποια χρονάκια…- εκείνος με μια σύντομη σιέστα, είναι πάλι ετοιμοπόλεμος!

Μείνετε ήσυχοι…όόόόόόταν ΚΑΠΟΤΕ αποφασίσει να μην τρέχει από δω κι από κει, έχει τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια δουλειάς να βρεί τα αρχεία μας…! Και ίσως προλάβει η μικρή Τζό να δει σε βίντεο το 5ο πάρτυ γενεθλίων της, πριν φύγει από το νησί για να σπουδάσει!