Search

3ο Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας στην Σκάλα Ερεσού. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα!

Το 3ο Φεστιβάλ ελεύθερης παραλίας Ερεσού ειναι γεγονός. Λίγο πριν την έναρξη παρουσιάζουμε το πρόγραμμα ενός φεστιβάλ που πλέον έχει γίνει θεσμός!

Ένα φεστιβάl οικονομικά αυτόνομο που έχει διπλό στόχο. Πρώτον να κρατάει ψηλά τον αγώνα υπεράσπισης της παραλίας Ερεσού. Δεύτερον να αποτελεί λόγο, αιτία για να επισκεφτεί κάποιος την Ερεσό. Το πρόγραμμα του και φέτος περιλαμβάνει live stage, εκδήλωση για την παραλία Ερεσού, βιβλιοπαρουσίαση, προβολές ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα

Ας τις δούμε μία μία ξεκινώντας από την Παρασκευή 26 Ιούλη!

Ξενάγηση στο φράγμα Ερεσού – 09.00

Το Φεστιβάλ ξεκινάει με ξενάγηση στο φράγμα Ερεσού στις 9.00. Μία ξενάγηση που στόχο έχει την ανάδειξη του τοπίου και της μεγάλης αυτής δημόσιας υποδομής της Ερεσού που δημιουργήθηκε με μοναδικό στόχο την άρδευση του κάμπου Ερεσού. Μίας υποδομής που απειλείται με ιδιωτικοποίηση.

Συνάντηση στο πάρκινγκ Δουκάκη στις 8.45. Η μεταφορά θα γίνει συλλογικά με οχήματα μελών συλλόγου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ξενάγηση και φέρουν όχημα βοηθάνε να συμμετέχει και άλλος κόσμος!

Θεaτρικό Εργαστήρι – 11.00 Παραλία

Η μέρα συνεχίζει με το θεατρικό εργαστήρι! “Ελάτε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε και να γνωριστούμε μέσω του θεάτρου και της μουσικό κινητής.. Είναι για όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν καινούργιους τρόπους έκφρασης “. Το θεατρικό εργαστήρι θα υλοποιηθεί στην παραλία κάτω από το πρώην primitive.

Κεντρική εκδήλωση για την παραλία και όχι μόνο – 20.30 Αυλή μουσείου.

Στις 20.30 θα υλοποιηθεί στην αυλή του μουσείου η κεντρική μας εκδήλωση για τον αγώνα υπεράσπισης της παραλίας. Θα γίνει πλήρη ενημέρωση του τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα σε όλα τα πεδία του αγώνα. Στην εκδήλωση τοποθέτηση θα κάνει και η Κίνηση για ελεύθερα βουνά στην Λέσβο με στόχο να αναδειχθεί ότι το ξεπούλημα των βουνών και των παραλιών δεν είναι παρά όψεις του ίδιου νομίσματος!

Προβολή ντοκιμαντέρ “142 χρόνια” – 22.00 Αυλή μουσείου.

Αμέσως μετά η μέρα μας κλείνει με την προβολή του ντοκιμαντέρ “142 χρόνια – ένα δικαστικό θρίλερ”. Το ντοκιμαντέρ αναδυκνείει τις υποθέσεις προσφύγων που χωρίς ίχνος στοιχείου κατηγορήθηκαν ως διακινητές με ποινές φυλάκισης 142 ετών! Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα έχουν αθωωθεί αλλά πλήρωσαν το κόστος του εγκλεισμού για καιρό..

Καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν τραπεζάκια με μπλουζάκια του φεστιβάλ και της Πρωτοβουλίας Ερεσού καθώς και κουτιά οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου και των δράσεων αυτού.

Η 2η μέρα του φεστιβάλ ξεκινάει με σεμινάριο yoga στην παραλία κάτω από το πρώην primitive.

Σεμινάριο ζογκλερικών – 10.00 παραλία.

Τα ζογκλερικά δεν θα λείπουν από το 3ο Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού!

Το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 10:00 πμ σας περιμένουμε σε ένα εργαστήρι όπου μπορείτε να συμμετέχετε και να γνωρίσετε την τέχνη των ζογκλερικών μέσα από διάφορα αντικείμενα όπως μαντήλια, μπαλάκια, κρίκους, κορίνες, πόι και άλλα…

Είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία και επίπεδο αρκεί να υπάρχει η διάθεση για παιχνίδι.

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας – Κουκλοθέατρο – 19.30 Αυλή Μουσείου.

Το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο για μεγάλους είναι και για μικρούς! Η Αντράλα σε προσκαλεί να σου δείξει πώς με την αγάπη μπορείς να δώσεις ζωή, να δημιουργήσεις δικούς σου ήρωες που θα περιπλανηθούν σε μοναδικές περιπέτειες, σε νέα απάτητα από τον ανθρώπινο νου μέρη.

έλα να κατασκευάσουμε από την αρχή κούκλες και να θυμίσουμε σε όλους τους μεγάλους πως την πραγματικότητα την ξέρουμε αλλά είναι πιο διασκεδαστικό να ζούμε μέσα από τα παραμύθια όπου η αστερόσκονη φωτίζει τις νύχτες μας και η αγάπη μας δείχνει πάντα το σωστό μονοπάτι.

Ο δράκος σε περιμένει με χαρά!

Βιβλιοπαρουσίαση των “Αδιάβαστων Βιβλίων” του Χάρη Σαραφίδη – 20.30 Αυλή μουσείου.

Μην χάσετε την πολύ δυνατή βιβλιοπαρουσίαση του Φεστιβάλ μας! Δυο παράλληλες ιστορίες που η μία επηρεάζεται από την άλλη.

Η πρώτη ιστορία, στο σήμερα: ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη. Ζει σε μια παλιά μονοκατοικία και αναλώνει τη ζωή του ανάμεσα σε δουλειές του ποδαριού, στα κινηματικά, σε φίλους, γυμναστήρια, εσωτερικούς προβληματισμούς και απραγματοποίητα όνειρα.

Η δεύτερη ιστορία, τον 15ο αιώνα: στην Κεντρική Ευρώπη. Η πορεία του περιηγητή Τζιοβάνι, από τον πατρικό του πύργο στην Βενετία, ως το χανσεατικό Αμβούργο και τα κοινόβια του Άμστερνταμ, καταλήγοντας στις πρώτες αυτόνομες αγροτικές κοινότητες των Άλπεων….

Προβολή ντοκιμαντέρ “Η προοπτική της περμακουλτούρας” – 22.00 Αυλή Μουσείου.

Η 2η μέρα του Φεστιβάλ κλείνει με προβολή ντοκιμαντέρ σχετικά με μία άλλη προσέγγιση της παραγωγής και της φύσης συνολικά.

Καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν τραπεζάκια με μπλουζάκια του φεστιβάλ και της Πρωτοβουλίας Ερεσού καθώς και κουτιά οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου και των δράσεων αυτού.

Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ ξεκινά με yoga στις 9μ.μ. ενώ απο τις 6μ.μ. ανοίγει η μεγαλη συναλιακή σκηνή του φεστιβάλ όπου φέτος υποδέχεται τους Social Waste και τον SPONTY!