Search

Πέφτουν οι τιμές στα Σούπερ Μάρκετ – Μειώσεις τιμών σε 120 κωδικούς προϊόντων

Σε μειώσεις τιμών βασικών προϊόντων προχωρούν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αναμένεται να έχουν μειωθεί οι τιμές από 6% έως 15% σε 120 κωδικούς προϊόντων, ενώ σταδιακά θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία πάνω από 600 κωδικοί προϊόντων.

Σημειώνεται ότι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ήδη ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για τις σχετικές λίστες των κωδικών προϊόντων.

Ανακοίνωση της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ)

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή της μείωσης τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί απάντηση στην πρόσκληση του Υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, προς τους προμηθευτές τροφίμων και το οργανωμένο λιανεμπόριο της χώρας.

Τόσο οι προμηθευτές όσο και το οργανωμένο λιανεμπόριο ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση, και μέχρι το τέλος του μήνα οι καταναλωτές θα δουν περίπου 120 κωδικούς προϊόντων να διατίθενται με νέες μειωμένες τιμές. Η πρωτοβουλία αναμένεται να ενταθεί, καθώς περισσότεροι από 600 κωδικοί προϊόντων θα συμμετάσχουν σταδιακά.

Οι μειώσεις στους 120 κωδικούς προϊόντων θα κυμαίνονται από 6% έως 15%, προσφέροντας σημαντική ανάσα στα νοικοκυριά.

Σταθερή η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΙΕΛΚΑ και εταιρειών μετρήσεων (NielsenIQ, Circana κ.λπ.), η συνεχής αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα τους τελευταίους μήνες έχει γίνει μια σταθερή πραγματικότητα. Με την εφαρμογή της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση στις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να παρακολουθούν τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και να εκμεταλλευτούν τις μειώσεις, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών και των λιανοπωλητών φαίνεται πως θα φέρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για οικονομικότερες αγορές.