Search

«Σαπφώ – γυναίκα, ποιήτρια, μούσα»-Με τη Συμώνη Κατραμάδου, στον ΦΟΜ την Τρίτη 29 Οκτωβρίου

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» – ΦΟΜ Διοργανώνει λογοτεχνική βραδιά την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 8.30 μμ, στο θέατρο του ΦΟΜ , Δικελή 2 , με θέμα :
«Σαπφώ – γυναίκα, ποιήτρια, μούσα»


Παρουσίαση : Συμώνη Κατραμάδου (Ph.D)
Φιλόλογος – γλωσσολόγος – συγγραφέας
Θα ακολουθήσει Θεατρικό αναλόγιο με απόσπασμα από το θεατρικό έργο της Συμώνης Κατραμάδου «Σαπφώ, κάλαν Σελλάναν» από την Ειρήνη Δημητρίου και την συγγραφέα.


Η H Δρ. Συμώνη Κατραμάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία/Γλωσσολογία και Νομικά στο ΕΚΠA. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ Αγγλίας και διδακτορικό στη Θεωρητική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ. Εργάζεται ως πολιτιστικός ακόλουθος με ειδίκευση στις ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πολιτικές και προωθεί τη συνεργασία της Ελλάδας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την προβολή του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού στις τρίτες χώρες. Τον τελευταίο χρόνο εργάσθηκε για την διαμόρφωση της νησιωτικής πολιτιστικής μας πολιτικής. Έχει ζήσει για σπουδές και εργασία στην Αγγλία, στη Νότια Αφρική και στον Καναδά. Έχει εκδώσει το ιστορικό μυθιστόρημα Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – Το ταξίδι της Αταλάντας (2018, εκδ. Ωκεανίδα) και έγραψε το σενάριο του μουσικοθεατρικού έργου ΣΑΠΦΩ – ΚΑΛΑΝ ΣΕΛΑΝΝΑΝ που βασίζεται στο ανωτέρω μυθιστόρημα. Συμμετέχει στην έκδοση 21 Λεσβίων συγγραφέ- ων για το 1821 με το διήγημα για μεγάλα παιδιά Η ΓΛΑΥΚΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ ΤΟΥ 1821 (υπό έκδοση, εκδ. Μύθος) και ευελπιστεί να υλοποιήσει τη σειρά «Γλαύκη» με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τη ναυτική μας ιστορία και την ενάλια πολιτιστική μας κληρονομιά. Στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει, ενώ της αρέσει και η πεζοπορία (έχει περπατήσει στις Άλπεις αλλά και στις σαβάνες της Ν. Αφρικής), το χειμερινό σκι, η ιστιοπλοΐα και οι καταδύσεις. Έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη της γης και θα ήθελε να δει ακόμη περισσότερα. Πάντα όμως επιστρέφει στη βάση της, την Ελλάδα, και την αγαπημένη της ιδιαίτερη πατρίδα, τη Μυτιλήνη.είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε επίσης: https://www.politikalesvos.gr/s-katramadoy-i-sapfo-einai-to-megalo-anekmetalleyto-kefalaio-toy-topoy-to-brand-name-poy-den-echoyme-axiopoiisei-mechri-tora/