Το ελληνικό ούζο συνεχίζει να κατακτά τη βουλγαρική αγορά, με το Ούζο Πατρικόπουλος 42% VOL να αναδεικνύεται ως η Νο1 επιλογή των Βούλγαρων καταναλωτών, σύμφωνα με το Forbes Bulgaria. Η αναγνώριση αυτή ήρθε μετά την πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Σόφια, όπου επιβεβαιώθηκε η αυξανόμενη δημοτικότητα του εμβληματικού ελληνικού ποτού.

Το Ούζο Πατρικόπουλος, δημιουργία της τρίτης γενιάς της οικογένειας Πατρικόπουλου στην ποτοποιία EBA, αποτελεί ένα 100% αποσταγμένο ούζο Μυτιλήνης. Είναι ξηρό, μαλακό και γλυκόπιοτο, παρασκευασμένο με παραδοσιακές τεχνικές και τα καλύτερα αρωματικά συστατικά της Μεσογείου και της Ανατολής.
Η αυθεντική γεύση του Ούζου Πατρικόπουλος
Το μοναδικό του χαρμάνι συνδυάζει τον ιστορικά παλαιότερο σπόρο της Μεσογείου, τον γλυκάνισο από το Λισβόρι Λέσβου, με μια επιλεγμένη ποικιλία βοτάνων και μπαχαρικών. Ο σιγανός βρασμός της απόσταξης και η προσεκτική επιλογή των συστατικών – όπως πορτοκάλι, λεμόνι, κόλιανδρος, κάρδαμο, πιπερόριζα, χαμομήλι και τίλιο – προσφέρουν μια πλούσια, πολύπλοκη αλλά ταυτόχρονα λεπτή και ισορροπημένη γεύση.
Η φυσική γλυκύτητα του αστεροειδούς γλυκάνισου και του χαμομηλιού ισορροπείται τέλεια με τις πικάντικες νότες της πιπερόριζας, δημιουργώντας ένα ούζο 42% αλκοολικών βαθμών, που ξεχωρίζει για τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του.

Οι Βούλγαροι λατρεύουν το Ούζο Πατρικόπουλος
Η αυξημένη ζήτηση για το ελληνικό ούζο στη Βουλγαρία ενισχύει περαιτέρω την παρουσία των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της γειτονικής χώρας. Οι ειδικοί του κλάδου εκτιμούν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί, καθώς το ούζο έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα αγαπημένα ποτά των Βούλγαρων καταναλωτών.
“Το ελληνικό ούζο, με τη χαρακτηριστική γεύση γλυκάνισου, θεωρείται από τους Βούλγαρους ως το απόλυτο καλοκαιρινό απεριτίφ. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, σε αντίθεση με άλλα αλκοολούχα ποτά με γλυκάνισο, όπως το αψέντι και το παστίς, το ούζο διακρίνεται για τη μοναδική του διαδικασία απόσταξης και τα ιδιαίτερα αρωματικά συστατικά του.“
Η διάκριση του Ούζου Πατρικόπουλος από το Forbes Bulgaria επιβεβαιώνει ότι η ελληνική παράδοση και ποιότητα συνεχίζουν να ξεχωρίζουν διεθνώς.
