Στο ήσυχο Κιλκίς, μια πόλη όπου οι δρόμοι κυλούν πιο ήρεμα από τα κύματα του Αιγαίου, δύο φίλοι αποφάσισαν να φέρουν μια γεύση αλμυρής τρέλας και παράδοσης. Ο Θανάσης Ελευθερίου και ο Γιάννης Ποζίδης βρέθηκαν – είτε από τύχη είτε από μοίρα – στη Μακεδονία, και πήραν μια τολμηρή απόφαση: να δημιουργήσουν ένα κοκτέιλ που να συνδυάζει γεύσεις από όλη την Ελλάδα, κρατώντας πάντα την αίσθηση του απρόβλεπτου.
Κάπως έτσι γεννήθηκε το “Ναυάγιο του Κιλκίς”, ένα ποτό που δεν είναι απλώς μια συνταγή, αλλά μια εμπειρία. Ένα μείγμα παραδοσιακών υλικών και μοντέρνας τρέλας, που σπάει τα όρια και επαναπροσδιορίζει το τι σημαίνει γεύση.
Με μέλι από την Εύβοια, για τη γλυκιά νοσταλγία της παιδικής ηλικίας, καϊνάρι από τη Λέσβο, για τη σπιρτάδα της θάλασσας και την αυθεντικότητα και ταχίνι από τη Μακεδονία, γιατί κάποιες ρίζες είναι τόσο βαθιές που δεν ξεριζώνονται ποτέ, δημιουργήθηκε μια μνήμη που πίνεται στο ποτήρι!

Το “Ναυάγιο του Κιλκίς” δεν είναι απλώς ένα comfort drink· είναι μια γευστική εμπειρία που προκαλεί συναισθήματα. Η πρώτη γουλιά είναι σαν χαστούκι από τον παππού όταν αργείς να γυρίσεις σπίτι, αλλά ακολουθεί μια ζεστή αγκαλιά, γιατί τελικά έκανες το σωστό.
Όπως οι Ιάπωνες ταξίδεψαν στο Περού και δημιούργησαν τη Nikkei κουλτούρα, έτσι κι αυτοί οι δύο εμπνευσμένοι δημιουργοί έφεραν στο Κιλκίς τη δική τους εκδοχή της γαστρονομικής επανάστασης: το Kouitou. Ενα διαφορετικό στέκι, που προσφέρει διαφορετικά πράγματα! Οπως το νέο κοκτέιλ. Το “Ναυάγιο του Κιλκίς” δεν είναι απλά ένα ποτό. Είναι ένα μανιφέστο γεύσης…Αν βρεθείτε εκεί, δοκιμάστε το.