Search

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την κακοποίηση της13χρονης στη Λέσβο

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μιας 13χρονης κοπέλας στη Μυτιλήνη, η οποία σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Στις 17 Ιουλίου 2024, η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχθηκε κλήση από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος ανέφερε πιθανά περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς μέσα στην οικογένεια. Η αναφορά περιλάμβανε περιστατικά σωματικής και λεκτικής κακοποίησης της 13χρονης.
  • Στις 18 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας.
  • Στις 14 Οκτωβρίου 2024, το Εθνικό Κέντρο ενημερώθηκε από δημοσιεύματα για την σεξουαλική κακοποίηση της 13χρονης από δύο ενήλικες, οι οποίοι φέρονται να βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους και να τις κοινοποίησαν σε τρίτους μέσω του διαδικτύου.

Ο οργανισμός έχει επικοινωνήσει με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, προκειμένου να υποστηρίξει την ανήλικη και την οικογένειά της. Επισημαίνεται ότι το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού δεν έχει λάβει επίσημη αναφορά για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο.