Search

Τechno και ambient ήχοι με φόντο τη λεσβιακή φύση από διεθνώς καταξιωμένους DJs.

Η ηλεκτρονική μουσική βρήκε το “κέντρο” της στη Λέσβο. Κάτω από τα αρμυρίκια και πάνω στα βότσαλα, στο υπνωτιστικό τοπίο της Σκάλας Καλλονής όπου το μάτι “χάνεται” ανάμεσα στον ορίζοντα της θάλασσας και τη μαγική αντανάκλαση των αλυκών θα συμβεί φέτος το μουσικό γεγονός της χρονιάς στο νησί, από άποψη οργάνωσης και ονομάτων που το πλαισιώνουν.

Αθόρυβα και εντατικά τα μέλη της συλλογικότητας για την ηλεκτρονική μουσική της Λέσβου ΣΥΝTHESIS και κυρίως ο βασικός συντελεστής κι εγκέφαλος του εγχειρήματος, ο ακούραστος ο Mic Meimaroglou,( ιδρυτής της USM Recordings), που μαζί με τον Κωνσταντίνο Σιταρά (AgainstMe) εργάστηκαν για το 2ο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που βάζει τη Λέσβο πλέον στο χάρτη των μεγάλων φεστιβάλ

Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι γεμάτο ηλεκτρονικούς ήχους στο πανέμορφο νησί της Λέσβου! Πέρυσι, το Undefined Shapes έφερε κοντά λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και δημιούργησε μια αξέχαστη εμπειρία στην Σκάλα Ερεσού. Φέτος, ετοιμαζόμαστε δυναμικά για την 2η έκδοση.

Το Undefined Shapes II θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Σκάλα Καλλονής στις 3 & 4 Αυγούστου 2024

More info and tickets: www.undefinedshapes.gr

  • Διεθνείς DJs και παραγωγοί θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο της techno και ambient μουσικής
  • Δύο ημέρες ασταμάτητης μουσικής σε μια μαγευτική τοποθεσία
  • Συζητήσεις και panels για την ηλεκτρονική μουσική
  • Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες:

AGAINSTME
CALQULUS
DJ VAS
ELPISIA
ICARUS IN LOVE
JUSTINE PERRY
K.VAM
MAAANTZ
MIC MEIMAROGLOU
PAULA KOSKI
RED ROOMS
RLCT
SAEFRO
SPIRAL LEXI
TIKIS
TOKAGEROH

  • Justine Perry (Βερολίνο)

Η γαλλικής καταγωγής Justine Perry με έδρα το Βερολίνο και με εμφανίσεις στα Berghain, Tresor, Rex Club, Khidi, Radion κ.α. δίνει τον παλμό για την πρώτη σειρά καλλιτεχνών του Undefined Shapes II και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.Πάντα αναζητώντας νέους καλλιτέχνες για υποστήριξη, η Justine έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις που την οδήγησαν να λάβει μέρος στο Parisian Resilience και να γίνει resident DJ στο αξιοσέβαστο κλαμπ του Στρασβούργου – Kalt.

Ως μέρος της κοινότητας LGBTQIA+ με εμφανίσεις σε queer events, η Justine αφουγκράζεται την ανάγκη να χτίσει τη διαφορετικότητα και ένα ασφαλέστερο περιβάλλον στη μουσική. Πρώτες παραγωγές και ρεμίξ της Justine κυκλοφόρησαν σε εταιρίες όπως KR Records, Postdynamic, Unknown Movements κ.α.

Μαζί με την Justine συμμετέχουν οι RLCT & Icarus in love από την καλλιτεχνική ομάδα Society 3000 με έδρα την Αθήνα, οι οποίοι έχουν έντονη δράση στην Techno σκηνή της Αθήνας με εμφανίσεις στο EON Athens, Six Dogs, Temple κ.α. παρουσιάζοντας τις μουσικές τους δίπλα σε μεγάλα ονόματα.

Ακόμη μια θηλυκή ενέργεια προστίθεται στην φετινή συνάντηση με την συμμετοχή της Maaantz από την ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Αθήνας.

Ο DJ Vas πλαισιώνει την πρώτη 5άδα καλλιτεχνών, γνωστός στην τοπική ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Λέσβου και μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας ΣΥΝTHESIS.

  • Paula Koski (Βερολίνο)

Η Paula Koski ειδικεύεται στον χώρο ανάμεσα στο cerebral και το γρήγορο, groovy techno. Η Φινλανδή, με έδρα το Βερολίνο, DJ βρίσκεται στο στοιχείο της όταν παρουσιάζει γεμάτα ενέργεια peak-time ή closing σετ, όπως στο Tresor Berlin ή το Post Bar Helsinki, όπου είναι resident.

Η Paula εμπνέεται από την queer techno σκηνή, όπου βρίσκει εκφραστική ελευθερία ως μέρος της LGBTQIA+ κοινότητας. ‘Αμεσα συνδεδεμένη με το κοινό της, ζωντανεύει τα σετ της μέσα από τις εμπειρίες ομοϊδεατών της – σε dance floor και σε πόλεις που έχουν περισσότερο ανάγκη την παρουσία της.

Το ταλέντο της Paula να αφηγείται ιστορίες μέσω των σετ της πηγάζει από το παρελθόν της ως δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια του οποίου ξεκίνησε την καριέρα της ως DJ. Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να αναγνωριστεί το δυναμικό της και μετακόμισε στο Βερολίνο για να ακολουθήσει τις μουσικές της φιλοδοξίες. Για αρκετά χρόνια, η Paula συνέχισε τη δουλειά της ως συντάκτης για το techno μεγαθήριο Monument, όπου ήταν επίσης υπεύθυνη για πρεμιέρες και resident.

Τώρα, με έμφαση στη δική της μουσική και εμφανίσεις στα Berghain, RSO, Hall Tallinn, καθώς και σε άλλα σημαντικά κλαμπ στην Ευρώπη και όχι μόνον, προσέξτε την Paula καθώς ενώνει τα dance floor μαζί με ονόματα όπως οι DVS1, Aurora Halal, Stef Mendesidis και πολλοί ακόμη.

Μαζί με την Paula, ο Tikis είναι ευρέως γνωστός από το Θεσσαλονικιό ντουέτο 9West, με κυκλοφορίες σε labels όπως οι DESSOUS και LIEBE DETAIL, υπόσχεται μια ενδιαφέρουσα μουσική παρουσία. Έχοντας ρίζες στη Μυτιλήνη με μια πινελιά από την ενέργεια της Θεσσαλονίκης, ο Tokageroh είναι ένας παραγωγός που δημιουργεί ηλεκτρισμό στην στο ηλεκτρονικό μουσικό πεδίο.

Ο Saefro από την Αθήνα συμμετέχει στο σχήμα και της φετινής διοργάνωσης. Είναι μέλος του SOCIETY 3000, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Cannibal Radio και ενεργά εμπλεκόμενος σε DIY/underground συλλογικότητες.

Ο πέμπτος καλλιτέχνης σε αυτή την ανακοίνωση είναι ο Mic Meimaroglou. Κομβική φυσιογνωμία στο κίνημα της techno στη Λέσβο, ο Mic Meimaroglou είναι ιδρυτής της USM Recordings και της συλλογικότητας για την ηλεκτρονική μουσική της Λέσβου ΣΥΝTHESIS.

  • Red Rooms (Βερολίνο)

Τα τελευταία χρόνια, ο Red Rooms έχει καθιερωθεί στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή του Βερολίνου. Γνωστός για τον ξεχωριστό του ήχο και την μίνιμαλ προσέγγισή του, μαγνητίζει το κοινό με τα γοητευτικά και δυναμικά του grooves. Έχει κερδίσει την αναγνώριση από γνωστές δισκογραφικές εταιρίες όπως οι Planet Rhythm, Drawner Records και Out Of Place Records. Σεβαστοί DJs όπως οι MARRØN, Rødhåd, Justine Perry, DVS1 και Setaoc Mass έχουν αναγνωρίσει το ταλέντο του και συμπεριλαμβάνουν συχνά τα κομμάτια του στα sets τους. Η μεγάλη στήριξη και τα θετικά σχόλια από τη σκηνή εδραιώνουν τη θέση του Red Rooms ως ανερχόμενου καλλιτέχνη που κάνει αισθητή την παρουσία του στην ηλεκτρονική μουσική κοινότητα. Με αρκετές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του και με περισσότερες να έρχονται φέτος, ο Red Rooms είναι ένας καλλιτέχνης που πρέπει να παρακολουθήσετε.

Μαζί με τον Red Rooms από το Βερολίνο έρχεται ο AgainstMe. Ο Kostas, γνωστός ως AgainstMe, είναι Έλληνας DJ, παραγωγός και συνιδρυτής της κολεκτίβας SOCIETY 3000 και βασικό μέλος της USM Recordings με έδρα το Βερολίνο. Ξεκίνησε το project “AgainstMe” το 2017 στη Λέσβο.

Η αγάπη του για την ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε το 2014 στα 16 του. Η techno τον μαγεύει με την ενωτική της διάθεση και τον επαναστατικό ήχο της. Έκτοτε, κυκλοφορεί μουσική σε διεθνείς δισκογραφικές, με σημαντικές κυκλοφορίες όπως το “Synopsis” στην Subsist, “Tension Seeker” στην Warok and “Defend” στην VOXNOX και μέσα στο 2024 θα κάνει την πρώτη του κυκλοφορία στην ιστορική SOMA Records.Έχει παίξει μουσική σε αρκετά club όπως RSO BERLIN, Qreclaim, Fuchs2, Astron Bar, Corsica studios, Six D.O.G.S. Eon Athens κ.α..

Spiral Lexi με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και ρίζες από το νησί της Ικαρίας πρόκειται να παρουσιάσει ένα άκρως ενδιαφέρον ambient project.

Ο Calqulus με έδρα την Αθήνα έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 10 χρόνια ως dj θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο dj set για το Undefined Shapes II. Η Elpisia με επιρροές από Boards of Canada, Aphex Twin, Squarepusher, Underworld and Astral Projection και τελευταία εξερευνώντας το πεδίο της Techno πρόκειται να εμπλουτίσει δημιουργικά τους ήχους του Undefined Shapes στο Echoes stage της διοργάνωσης.

Ολοκληρώνοντας ο K.Vam από την Λέσβο πλαισιώνει τα event του ΣΥΝTHESIS με ήχους της Dub Techno επηρεασμένος από την ηλεκτρονική μουσική των 90’s.

K-Gold Temporary Gallery presents Kostis Stafylakis

Η K-Gold Temporary Gallery μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία λειτουργίας της, παρουσιάζοντας την  έκθεση on an Island του Κώστα Σταφυλάκη σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή. Περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, γλυπτά, βίντεο και περφόρμανς σε ένα καθηλωτικό για τον επισκέπτη περιβάλλον, διαμορφωμένο με πρόσφατα έργα αλλά και νέες αναθέσεις.

Ο Σταφυλάκης, με μια μετα-διαδικτυακή γλώσσα, συλλέγει και συνθέτει εικόνες από τον ψηφιακό χώρο, οι οποίες, έπειτα, ενσωματώνονται κυριολεκτικά και μεταφορικά στη δουλειά του με καινούργιες μορφές ή νοήματα. Το διαδίκτυο και ο αδιάλειπτα συνδεδεμένος «κόσμος», που ολοένα και διαρρηγνύει τα όρια με τον φυσικό, στην πρακτική του καλλιτέχνη αποτελούν υλικό που μας βοηθά να μεταβολίσουμε την πραγματικότητα. Οι χαρακτήρες που δημιουργεί μέσα από την έρευνα του — δημιουργήματα που φλερτάρουν με το «αληθινό» και το «εικονικό» — γίνονται όχημα για να φέρει στο προσκήνιο άλλες υλικότητες και σχέσεις, μακριά από τη σοβαροφάνεια μιας τέχνης που ασκεί αποστασιοποιημένη κοινωνική κριτική.

Στη νέα του έκθεση, πρωταγωνιστής είναι ο «GZPRM GOPNIK», μια περσόνα που βρίσκουμε και στα τελευταία έργα του, βγαλμένη από την υποκουλτούρα των Σλάβων και συγκεκριμένα των Ρώσων γκόπνικ. Η απόμακρη αυτή κοινωνική ομάδα χαρακτηρίζεται από τις σουρεαλιστικές αναρτήσεις τους στο ίντερνετ: ντυμένοι με αθλητικά Adidas και τραγιάσκα, χορεύουν πρώιμη τέκνο, άλλοτε ταΐζουν και αγκαλιάζουν αρκούδες ή ποζάρουν με τεράστια ψάρια στο σαλόνι τους. Στο χώρο της Gallery, τα στοιχεία αυτά συγκλίνουν και δημιουργούν ένα εμβυθιστικό σκηνικό — μια φωλιά αρκούδας. Με χιούμορ, αλλά και ωμότητα, σε μια ιδιόμορφη σάτιρα του δυτικού στερεότυπου για τη μετά-σοβιετική Ρωσία, ο Σταφυλάκης μας καλεί να συναντήσουμε το «πολιτικό», τον συγκρουσιακό ορίζοντα των πραγμάτων.

Στις 3 και 4 Αυγούστου, η έκθεση επεκτείνεται και στο “Undefined Shapes II” με μια μονογραφική έκδοση του Κωστή Σταφυλάκη, σε ελληνικά και αγγλικά, που σχεδίασε η Marlon Tate.