Search

Όλα έτοιμα για το πρώτο Halloween party για παιδιά στο Artοποιώ!

Έρχεται το πρώτο παιδικό Halloween party του aRtοποιώ. Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 18:00-20:00.

Και θα έχει απ’ όλα! Κατασκευές, Παιχνίδια, Δημιουργικό εργαστήρι, Μουσικές, Κεράσματα, Εμψυχώτρια: piccolo redicolo

* Djs “Johnny Depp”

Μασκαρευτείτε μικροί και μεγάλοι κι ελάτε να περάσουμε υπέροχα!

Είσοδος παιδιών 5 e.

Το Halloween αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής Samhain, το οποίο γιορταζόταν στο τέλος της θερινής εποχής και της αρχής του χειμώνα. Οι Κέλτες πίστευαν ότι τα πνεύματα των νεκρών επέστρεφαν στον κόσμο των ζωντανών και αυτό το φεστιβάλ περιλάμβανε γιορτινές τελετές, παραδόσεις και δεισιδαιμονίες.

Με το πέρασμα των αιώνων, η γιορτή του Halloween υιοθετήθηκε από τους Αμερικανούς κι εκεί η γιορτή εξελίχθηκε όπως την ξέρουμε σήμερα, δηλαδή σε μέρα μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Αν και για αιώνες ο εορτασμός του Halloween ήταν περιορισμένος μόνο στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, τον 19ο αιώνα Ιρλανδοί και Σκωτσέζοι μετανάστες μετέφεραν τον εορτασμό του Halloween στη Βόρεια Αμερική ενώ από τα τέλη του 20ού αιώνα και τις αρχές του 21ου αιώνα λόγω της αμερικανικής επιρροής ο εορτασμός του Halloween έχει επεκταθεί και σε χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγγλοσαξωνικό κόσμο.

Πότε έχουμε το Halloween

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και στην Ελλάδα, με τα καταστήματα να είναι γεμάτα με προϊόντα σχετικά με αυτό το έθιμο, όπως κολοκύθες, διακοσμητικά και λιχουδιές.

Στο Halloween, τα παιδιά ντύνονται κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, γνωστό ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»). Επίσης, η κολοκύθα αποτελεί σύμβολο της εορτής. Επίσης, οι άνθρωποι- κατά τη διάρκεια του Halloween, κάνουν πλάκες, ανάβουν φωτιές, βλέπουν ταινίες με σχετική θεματολογία ή επισκέπτονται «στοιχειωμένα» αξιοθέατα.