Search

28. Το μεζεδοπωλείο αλλάζει χώρο και χαρακτήρα!

Η Καλλιόπη Ανδρεαδέλη και ο Άνταμ Γκίλντορφ αποφάσισαν μετά από δυο χρόνια λειτουργίας του μεζεδοπωλείου τους να του δώσουν το «χώρο» που του αρμόζει. Με νέο χαρακτήρα, και location στους πολυσύχναστους δρόμους της Κομνηνάκη μετατρέπουν το 28 σε ένα bistro –bar ώστε οι φίλοι της fusion κουζίνας να βρίσκουν ευκολότερα χώρο αλλά και να μπορούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας να απολαμβάνουν τις νέες προτάσεις του σεφ.  Η ιστορία τους που δημοσιεύθηκε σε πολλά αθηναϊκά μέσα, είναι και το «αλάτι» που τους προσδίδει ένα story που μαζί με τις γεύσεις λάτρεψαν ντόπιοι και ξένοι.

« Εκείνη Μυτιληνιά και εκείνος από την Αγγλία. Εγκαταστάθηκαν στο νησί για να ζήσουν το όνειρό τους, να ανοίξουν ένα εστιατόριο. Η Καλλιόπη μεγάλωσε στη Μυτιλήνη, στα 18 της έφυγε για σπουδές στην Αθήνα, στο Πολυτεχνείο, και αργότερα στο Πόρτσμουθ για να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Παράλληλα δούλευε στο ιταλικό εστιατόριο του Τζέιμι Όλιβερ, όπου γνώρισε τον Άνταμ, που ήταν ο head chef. «Δουλεύαμε μαζί τρία χρόνια και μόνο όταν σταματήσαμε, καταλάβαμε ότι λείπει ο ένας στον άλλο», λέει χαμογελώντας η Καλλιόπη. «Συνεχίσαμε να μένουμε στην Αγγλία και επισκεπτόμασταν τη Μυτιλήνη στις διακοπές. Εδώ παντρευτήκαμε το 2020. Τότε η ιδέα να ανοίξουμε κάτι δικό μας έγινε στόχος. Σκεφτήκαμε ότι ερχόμενοι στο νησί θα έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Μετακομίσαμε μόνιμα εδώ και τον Μάρτιο του 2022 ανοίξαμε το Μεζεδοπωλείο 28».

Και οι δύο είναι υποστηρικτές της εποχικότητας. Κάτι που πολλά καταστήματα εστίασης πλέον ακολουθούν ως τάση της σωστής γαστρονομίας. Ο Ανταμ έχοντας μεγαλώσει σε ένα αστικό κέντρο όπου το βιολογικό λαχανικό αποτελεί την βασική αρχή της μαγειρικής, καλλιεργεί ο ίδιος πολλά από τα κηπευτικά του σε ένα μικρό χωράφι. Στο μενού τους θα βρεις τα πάντα, αρχικά στην εποχή τους, αλλά και διαλεγμένα κρέατα η ψάρια, και πιάτα που συνήθως αλλάζουν 4 φορές το χρόνο ανάλογα με ότι εύγεστο και φρέσκο υπάρχει στην αγορά. Παράλληλα θα δοκιμάστε και λεσβιακές γεύσεις που με τη δημιουργικότητα του Ανταμ είναι ακόμη καλύτερες από ότι ξέραμε μέχρι τώρα. Και οι δύο είναι εντυπωσιασμένοι από την πρώτη ύλη του νησιού σε ότι έχει να κάνει με τα τυριά, τα λάδια αλλά και τα συνοδευτικά ποτά όπως το ούζο, η μπύρα και το κρασί που αφορούν σε ετικέτες του Β. Αιγαίου μόνο.

Καλό είναι να κλείστε τραπέζι πριν πάτε!

2251 055995

28bistrobar.mjt@gmail.com