«Είναι από τους λίγους που όταν βρέχει, κλείνει το μαγαζί του γιατί δουλεύει κυρίως με ντελίβερι και δεν θέλει να πάθουν τίποτα οι εργαζόμενοί του»
Ο Νίκος Τσιβγούλης είναι μάστορας. Μάστορας στο ψήσιμο του κλασικού, μοναδικού, σουβλακιού, που σε κάθε μέρος του κόσμου είναι γνωστό σαν το «δεγκρικσουβλάκι».
Κάθε μέρα, μέχρι να καούν τα κάρβουνα, ο Νίκος βάζει την τεχνική του, ίδια και απαράμιλλη χρόνια τώρα και τα κορίτσια του ετοιμάζουν τα υπόλοιπα. Ένα απομεσήμερο βρίσκομαι τυχαία εκεί κι έτσι μπορώ να τον «ψήσω» σιγά –σιγά, σαν τον υπερνόστιμο γύρο του, να του πάρω μια φωτογραφία….Εκεί αρχίζει να μιλάει για την τέχνη του αλλά και για τις δυσκολίες μια τέτοιας επιχείρησης.
Το σουβλάκι καθώς και το χειροποίητο μπιφτέκι τους είναι αρκετό για να σε φέρει στη γειτονιά ακόμα κι αν μένεις στην άλλη άκρη της πόλης. Μυρωδιά και γεύση σαν τα σουβλάκια των παιδικών μας χρόνων, που ακόμη κι αν έχεις φάει ένα «βόδι» που λέμε, ή αν έχεις φάει σαν.. «βόδι» πάντα βρίσκεις χώρο για μια μικρή, εκλεπτυσμένη, αλάδωτη πιτούλα με όλα τα υπόλοιπα που θα ενισχύσουν την εμπειρία σου.Γύρος ή καλαμάκι, χοιρινό ή κοτόπουλο, ολόφρεσκα λαχανικά και δροσερό τζατζίκι.
Με μεγάλη προσήλωση όλη η οικογένεια πίσω από τους πάγκους φτιάχνουν κάθε παραγγελία σαν είναι η πρώτη. Ταχύτητα, οργάνωση και απίστευτο σέρβις αν πεις να καθίσεις εκεί, στα μετρημένα τραπεζοκαθίσματα του Συνοικισμού που ακόμη και αν είσαι πάνω στο δρόμο, έχει κι αυτό τη μαγεία της μικρής μας πόλης.
Το σουβλατζίδικο αλλά και ο Νίκος δεκαετίες τώρα σερβίρουν χιλιάδες γεύσεων και δεν είναι τυχαίο που το κατάστημα λέγεται 38 χιλιάδες γεύσεις όπως και το τηλέφωνό τους για να μην το ξεχνάτε ποτέ.
Μην καθυστερείτε, καλέστε 2251038 000 για μοναδική εμπειρία στο καλό κι αυθεντικό σουβλάκι.