Search

Επιστημονικός τουρισμός: Δεκάδες γιατροί στο σεμινάριο της Ελληνικής -Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας

 

«Επικαιροποίηση Μαιευτικών και Γυναικολογικών Γνώσεων»  ήταν το θέμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου της Ελληνικής και Γυναικολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Επιμελητήριο Λέσβου .

Κατά η διάρκεια της ημέρας ακούστηκαν  ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με την υπογονιμότητα ,την γυναικολογική ογκολογία ,τον προγεννητικό έλεγχο αλλά και όλων των σύγχρονων εξελίξεων στον τομέα της γυναικολογίας  καθώς και άλλων θεμάτων που προέκυψαν από το υλικό των συμμετεχόντων .

Οι ομιλητές αντάλλαξαν επιστημονικές  απόψεις αλλά και χάρηκαν ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο στη Λέσβο που με τις γεύσεις αλλά και τις εικόνες , κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων .Οι Επιστημονικοί υπεύθυνοι του σεμιναρίου ,οι Λέσβιοι κ.κ. Γ.Καλλιπολίτης και Θ. Μαντζαβίνος τόνισαν χαρακτηριστικά κατά την έναρξη ρτων εργσιών ότι «αυτό που καθορίζει τους Λέσβιους δεν είναι μόνο η ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά και η αλληλεγγύη που έδειξαν σχετικά με το προσφυγικό αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά στην ποίηση ,τη λογοτεχνία ,τη μουσική, τη ζωγραφική .Στην Ιατρική πλήθος Λέσβιοι καθηγητές διέπρεψαν τα τελευταία χρόνια ως Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι .Προσπαθώντας να αναδείξουμε την πολύπλευρη ιδιοσυγκρασία των Λέσβιων αλλά και να ικανοποιήσουμε την επιθυμία των ιατρών μας για αναβάθμιση των γνώσεων τους διοργανώσαμε αυτό το σεμινάριο .»είπαν μεταξύ άλλων

Παρούσα στο σεμινάριο και η Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της υπογονιμότητας αλλά κι της γήρανσης του πληθυσμού που έχει αυξητικές τάσεις και επιβαρύνει τον χαρακτήρα της περιφέρειας .Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να δωθούν τέτοια κίνητρα που τα νησιά να σφύζουν από νέους ανθρώπους και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν υπεραξίες που θα τους κρατούν εδώ.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους συνέδρια ,ημερίδες και σεμινάρια αυτήν την εποχή του χρόνου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη αυτού του είδους του  τουριστικού-επιστημονικού  προϊόντος που βοηθάει τα μέγιστα την τοπική κοινωνία και βέβαια κάνει όλο εκείνο το επιστημονικό προσωπικό που μας επισκέπτεται τους μελλοντικούς πρεσβευτές του τόπου μας .

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου -που δυστυχώς  όπως καταγράψαμε , δεν  είχε μεγάλη προσέλευση από  γιατρούς του τόπου -αναφέρθηκαν θέματα σχετικά με την ρομποτική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου ,δυνατότητες εξέτασης του DNA καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις .

Μεταξύ των επιστημόνων είδαμε και ακούσαμε τους κ.κ. Π.Λίβανο ,Π.Βελισσαρίου ,Γ.Βλάχο, Α.Νικολαίδη ,Κ.Παππά, Β.Ταρλατζή, Π.Προβέντζα κ.α.