Search

Οι καλύτερες στιγμές του πιο γευστικού φεστιβάλ του Αιγαίου- Lesvos Food Fest Photo Album

Η Όλγα Σαλιαμπούκου αποτυπώνει με το φακό της τις καλύτερες στιγμές του φεστιβάλ που μας έκανε να γλείφουμε τα δάχτυλά μας!

Το πιο γευστικό φεστιβάλ του Αιγαίου, το 3ο lesvos Food Fest έριξε χθες αυλαία με τον πιο γλυκό τρόπο στην Ερεσό με παρασκευή καραμέλας, πλωτά μαγειρέματα και «καντρίλιες» στην Σκάλα Ερεσού.

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού μας παρουσίασε ένα πρόγραμμα δράσεων που κορυφώθηκαν την Κυριακή 7 Ιουλίου, που περιλάμβανε παιδικά μαγειρέματα, μαθήματα χορού, live μαγειρέματα, εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακής συνταγής και αποχαιρετιστήριο γλέντι στην αμμουδιά.

Κυρίαρχο συστατικό η “καραμέλα”, παρασκευασμένη με την παραδοσιακή τεχνική από αγνό πρόβειο γάλα της περιοχής, σε γλυκιές αλλά και αλμυρές εκδοχές. Εμπνευσμένος από την παραδοσιακή καραμέλα ο διακεκριμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μας παρουσίασε πρωτότυπες συνταγές βασισμένες σε ντόπια υλικά σε μια δράση live μαγειρέματος.

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Ερεσίων «Φανίας» ντόπιοι και επισκέπτες της περιοχής χόρεψαν “καντρίλιες” και στη συνέχεια το γλέντι μεταφέρθηκε στην αμμουδιά όπου αποχαιρετήσαμε γλυκά με τραγούδι, ουζάκι και μεζέ το 3ο Lesvos Food Fest.

Το Lesvos Food Fest οργανώθηκε για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, είχε την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και πλαισιώθηκε και στηρίχθηκε δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

 

Η αυλαία έπεσε γλυκά ενώ την προηγούμενη μέρα ο Μόλυβος υποδέχτηκε κοινό, επισκέπτες, εκθέτες και καλεσμένους σε μια γιορτή του δρόμου που πλαισιώθηκε από εκπλήξεις, κεράσματα, παρουσιάσεις, εργαστήρια και μαγειρέματα, προσαρμοσμένα σε σύγχρονες τάσεις γαστρονομίας. Πρωταγωνίστριες της δράσης και φέτος οι Μολυβιάτισσες νοικοκυρές, οι οποίες μαγείρεψαν για μας στο δρόμο κρεμμυδοτηγανίτες, κεφτεδάκια, τυρόπιτες τηγανιτές και λουκουμάδες. Παράλληλα, Λέσβιοι παραγωγοί ελαιολάδου, ούζου, μελιού, τυροκομικών προϊόντων, πατάτας, βράσματος κ.α. έδωσαν το παρόν για γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις προϊόντων.
“Μαζί μας στο… δρόμο ήταν ο αγαπημένος μας chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, που παρουσίασε τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους στο κοινό και ο Χάρης Κατρακάζας που μας ετοίμασε μια πρωτότυπη συνταγή δρόμου με ψάρι. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης food stylist και food photographer, δοκίμασε τα προϊόντα και συνέχισε το φωτογραφικό του οδοιπορικό στο 3ο Lesvos Food Fest.
Η βραδιά έκλεισε με live μουσική και χορό με “Χρώματα Αιγαίου” από τη Βασιλική Παπαγεωργίου με ούτι, κανονάκι και άλλα παραδοσιακά μουσικά όργανα.
Τη δράση οργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου. Η ανέλπιστη προσέλευση του κοινού, ο ενθουσιασμός και η προσφορά των εθελοντών έδωσε στη δράση παλμό, νοστιμιά και υποσχέσεις για μελλοντικά σχέδια”.