Search

Το πρώτο βιολειτουργικό κρουασάν της Άγρας βγαίνει στην αγορά από τον Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου!

Το πρώτο βιολειτουργικο κρουασάν με αλεύρι από σταφύλια, και μαρμελάδα αρωνια, καρότο πορτοκάλι, μια ιδέα των μαθητών του Γυμνασίου Λυκείου Άγρας και του διευθυντή του σχολείου κυρίου Χονδροματιδη Λαζάρου θα διατίθενται προς πώληση από τον Συνετ Γυναικών Μεσοτόπου Λέσβου.

Το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Άγρας, πρωτοπόρησε για την ανάδειξη της υγιεινής διατροφής με το αντιοξειδωτικό κρουασάν που έφτιαξαν οι μαθητές του, σε συνεργασία με την «Foodoxys» (Πανεπιστημιακό Τμήμα Βιοχημείας -Βιοτεχνολογίας)

Να σημειωθεί πως το σχολείο τους διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Bravo Schools» και στην ενότητα «Καλές Πρακτικές» με το βιολογικό κρουασάν που οι μαθητές χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν αρχικά στο χώρο του Συνεταιρισμού Γυναικών Άγρας, με αλεύρι που προήλθε από σταφύλια και με γέμιση από ανθότυρο και βιολογική μαρμελάδα αρώνια, η οποία παράγεται επίσης στη Λέσβο!

Μπορεί η γεύση του κρουασάν να μη μοιάζει με καμιά από εκείνες που έχετε ως τώρα δοκιμάσει, στην εκδήλωση οι μαθητές το πρόσφεραν σκέτο, συνοδευόμενο από ντόπια Μυτιληνιά τυριά και μαρμελάδα αρώνια και γεμιστό με σοκολάτα, μαρμελάδα καρότο και μαρμελάδα μύρτιλο, η διατροφική του όμως αξία είναι πραγματικά πολύτιμη!