Είναι ο Αλεξ.
Οι περισσότερες από τις γυναίκες της πόλης έχουν εμπιστευθεί τα χέρια του.
Από το 2014 που βρέθηκε στο νησί, μετά από ένα ταξίδι στον κόσμο της μόδας σε διάφορες χώρες και εκπροσωπώντας γνωστούς οίκους, ο Άλεξ, επέλεξε να επιστρέψει στις ρίζες του. Η “βάση” του γνωστού image maker στη Μυτιλήνη είναι στην παραδοσιακή Επάνω Σκάλα, ένα από τα πιο ωραία σημεία της πόλης.
Ο Άλεξ, που μεγάλωσε στην Αυστραλία επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια σε ένα νησί όπου η ομορφιά των γυναικών είναι πηγαία, τα πρόσωπα έχουν όμορφα χαρακτηριστικά, ανατολίτικα μεγάλα μάτια μέσα από τα οποία διαφαίνεται η διαφορετική προσωπικότητα τους. Ωστόσο για κάποιες από αυτές η περιποίηση φαντάζει πολυτέλεια καθώς ο λίγος χρόνος, η δουλειά και τα παιδιά, κάνουν μερικές γυναίκες να παραμελούν τον εαυτό τους. Η φιλοσοφία όμως του Άλεξ που ήρθε να διδάξει σε όλες μας ότι η καθεμία μας είναι ξεχωριστή χωράει όλες τις γυναίκες και τους τύπους τους αφού κάθε χαρακτηριστικό μπορεί να τονιστεί ανάλογα ώστε να αναδείξει το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.
Χιλιάδες χρώματα, τεχνητές βλεφαρίδες, ρίμελ, μάσκαρες και ό,τι χρειάζεται το πρόσωπο μιας γυναίκας πέρασαν και περνούν από τα χέρια του Άλεξ καθημερινά.
«Κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό», μας λέει ο ίδιος.
“Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλες οι γυναίκες: Κάθε μια εκτός του ότι είναι ξεχωριστή έχει να αναδείξει και αυτό που ταιριάζει στην δική της προσωπική περίπτωση. Εκεί έρχομαι εγώ και βάσει της συμμετρίας και ανατομίας κάθε προσώπου προτείνω τι μπορεί κάθε μια γυναίκα να αναδείξει στο προσωπικό της look. Έτσι λοιπόν γίνεται μοναδική και δεν ξεφεύγει από τα δικά της στάνταρτ”.
Από τη CHANΝEL στο προσωπικό του στοίχημα
Ο Αλεξ Ντιβανής είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος ακόμη και αν ασχολείται ενεργά με τη μόδα. Του αρέσει η φύση του νησιού και οι εναλλαγές της ενώ επιλέγει πάντα τα πιο όμορφα σημεία για τη βόλτα του με τα αγαπημένα του πρόσωπα και το σκύλο του, τον Μπόμπ, που τον μάζεψε αδέσποτο κουτάβι.
«Έζησα τις μεγαλύτερες πασαρέλες και τα fashion shows, σε Αυστραλία, Ευρώπη, Ασία και Αμερική και νομίζω ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε. Η ζωή μας και η ποιοτική καθημερινότητα μας είναι πιο σημαντικά και πρέπει κανείς να βρίσκει αυτό που τον κάνει να είναι χαρούμενος κι ευτυχισμένος», συμπληρώνει.
Μετά την μεγάλη του εμπειρία ως ένας από τους δέκα global make up artist της Channel, το ταξίδι της ζωής τον έφερε πίσω στα πατρογονικά του εδάφη. «Οι ρίζες σου πάντα σε καλούν πίσω και εγώ σε κάποια φάση της ζωής μου επέλεξα να ζήσω πιο ήρεμα και ουσιαστικά».
Το μαγείρεμα, η άλλη καλλιτεχνική του δημιουργία
Όταν ο Αλεξ δεν βάφει,συνήθως μαγειρεύει.Κι όταν μαγειρεύει, το κάνει πολύ καλά .
Καθημερινά πειραματίζεται στην κουζίνα του και δοκιμάζει τα παραδοσιακά προιόντα σε διάφορες μίξεις και σε φανταστικά σενάρια. «όταν μιλάω για ποιότητα ζωής στην Επαρχία ,αυτό έχει να κάνει κυρίως με το φαγητό…», μας λέει. «Η Λέσβος διαθέτει μοναδικά προιόντα που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε κουζίνα και σε όποια συνταγή .Θέλει πειραματισμό και φαντασία.Θέλει χρόνο να δοκιμάζεις τα προιόντα και να φαντάζεσαι πως μπορεί να μαγειρευτούν ….» Παρακάτω μας δίνει μια αγαπημένη του συνταγή ,που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Καλή σας όρεξη !
Ο Αλεξ, μας μαγειρεύει …
ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
Συνταγή για 4 μερίδες
Παίρνουμε 4 μπουτάκια κοτόπουλο και τα κάνουμε «μασάζ» με ένα μείγμα από ,αλάτι ,πιπέρι ,σκόνη από σκόρδο και κρεμμύδι και λίγο λάδι .Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Οσο περιμένουμε φτιάχνουμε το γλασάρισμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Γιαυτό θα χρειαστούμε μισό σκόρδο καθαρισμένο και πολτοποιημένο , ένα βάζο μαρμελάδα με βερύκοκο, λίγο βούτυρο, σάλτα σόγιας , αλάτι και πιπέρι για γεύση και πούδρα κρεμμυδιού και σκόρδου.
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ,ρίχνουμε την μαρμελάδα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 15 περίπου λεπτά.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά .Μετά από αυτό, κάθε 20 λεπτά το βγάζετε έξω και με πινέλο περνάτε τα μπουτάκια με το μείγμα της μαρμελάδας μέχρι να τελειώσει. Κατεβάζετε τον φούρνο στους 90 βαθμούς και συνεχίζετε την επάλειψη κάθε 20 λεπτά .Θα χρειαστεί να το επαλείψετε περίπου 5 με 6 φορές .
Σε ένα ταψί βάζετε 8 μεσαίες κομένες σε λεπτές ροδέλες πατάτες ,και από πάνω βάζετε 100 γραμμάρια βούτυρο με δενδρολίβανο και προσθέτετε όσο αλάτι θέλετε και τα ψήνεται σε μέτριο φόυρνο για 40 λεπτά περίπου .
Το πιάτο σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και χρησιμοποιήστε σαν ντρέσινγκ το μείγμα μαρμελάδας που έχει περισέψει …