Δεν έχει σημασία που είναι από το Λονδίνο. Ακόμη και αν η μαγειρική της κουλτούρα δεν έχει καμία σχέση με την δική μας στα τέσσερα χρόνια που ζει εδώ έχει ανακαλύψει καλύτερα από τον καθένα τα προϊόντα της περιοχής. Τα συνδυάζει, τα παντρεύει και δημιουργεί νέες γεύσεις στον γαστρονομικό χάρτη. Την αρχή έκανε με τα καναπέ της Πρωτοχρονιάς. Τάκος παντζαριού με λιωμένα ντόπια τυράκια, μελιτζάνες ρολό με παστουρμά, χειροποίητο φύλλο κρούστας με φέτα και μέλι και άλλα διάφορα και συναρπαστικά που τα δοκιμάσαμε πριν και μετά τη νέα χρονιά !
Έτσι λοιπόν με αυτή τη λογική, ξεκίνησε να πειραματίζετε πάνω στις εναλλακτικές των παραδοσιακών μας γεύσεων. Σε μια διήμερη περιήγησή μας στο ERRESIAN HAMMAM and SPA στην Ερεσό μας πρότεινε μια …ενεργειακή χάχλα για όλους εκείνους που βγαίνουν από την ραστώνη του χαμάμ και θέλουν να ανεβάσουν τα vibes τους με ένα ντόπιο κρασάκι, αλλά και με ένα μικρό και φουλ θερμίδων σνακ.
Στην αρχή, βούτηξε για λίγα λεπτά την χάχλα μέσα στο κόκκινο κρασί του Ξενέλλη, ύστερα έβαλε μια στρώση μαρμελάδας στη βάση της χάχλας, τη γέμισε με ανθότυρο, την πασπάλισε με λίγο μέλι, πιπέρι και ρίγανη και να ένα μικρό ενεργειακό σνακ της μπουκιάς που ανεβάζει τη διάθεση αμέσως. Τα υλικά είναι όλα εύκολα να τα προμηθευτεί κανείς ακόμη και από το μπακάλικο της γειτονιάς, ενώ τις χάχλες θα τις βρείτε σε συσκευασία, σε επιλεγμένα καταστήματα ή από κάποιον μικρό παραγωγό της περιοχής. Το μόνο που θα αλλάζαμε είναι την χάχλα σε μέγεθος μπουκιάς, κάτι που οι ντόπιες ανοίχτρες κατά την διάρκεια της παραγωγής του τραχανά δεν κάνουν, διότι θέλει χρόνο και ιδιαίτερη τεχνική.
H Sophie Streeting είναι η δημιουργός και συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής Melting Pot
https://www.gastronomos.gr/agora/ta-vivlia-mageirikis-poy-xechorisame-apo-to-2021/102758/?fbclid=IwAR1h_xPtoku_7cIhdNw9lW2z-y4yX3GkRLHN2rX3NfSXR_T_WBAUNAU5yQY