Νέο στέκι, πάνω στην παραλία της Ανάξου σε ένα ιδανικό σημείο, ο «Κουρσάρος» μας ταξιδεύει φέτος για μια επιλογή με ταυτότητα και χαρακτήρα. Ο Ιγνάτης Χαλκιώτης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι από εκείνους που σκέφτονται συνεργατικά. «Αν γράψεις κάτι για το μαγαζί, γράψε και για την Άναξο» μου λέει, και με εντυπωσιάζει το πώς ένας νέος σκέφτεται διάπλατα κι έτσι όπως θα ‘πρεπε να σκεφτόμαστε όλοι για το καλό του τόπου.
Έχοντας κάνει μια γύρα στο εξωτερικό, αλλά και τη Λέσβο σε διάφορα καταστήματα εστίασης, ο Ιγνάτης κατάλαβε ότι η μαγειρική, αποτελεί για τον ίδιο ένα μήνυμα με παραλήπτες τους πελάτες, όποιοι και αν είναι αυτοί. Αν και μηχανικός, πειραματίστηκε με την κουζίνα και την μαγειρική δίπλα σε καταξιωμένους σεφ με την παρότρυνση του φίλου του Στάτη Προύσαλη και κατόρθωσε να εργαστεί σε αξιόλογα πόστα που τα κουβαλάει ως μορφή εμπειρίας και σήμερα τη διοχετεύει στον «Κουρσάρο».
Από την Πράγα στον Καναδά και από τη Λίμνη Κόμο στην Ελλάδα, γύρισε στον τόπο του με πολλές συνταγές στις αποσκευές του αλλά και με διάθεση προσφοράς για την Άναξο. Είναι υποστηρικτής των τοπικών προιόντων και συνδυάζει απίστευτες γεύσεις, είτε σε μικρά πιατάκια είτε σε πλατώ, για να χαρίσει την απόλαυση σε όσους επιλέξουν το στέκι του για μπάνιο ή ως ένα διάλλειμα στην καλοκαιρινή ραστώνη… και όχι μόνο. Ο «Κουρσάρος» λειτουργεί από το πρωί ως αργά το βράδυ με κοκτέιλς αλλά και ιδιαίτερα σνακ για τη θάλασσα, τα οποία μπορεί κανείς να γευτεί είτε όσο απολαμβάνει την ακτή στην ξαπλώστρα είτε στα άνετα τραπέζια ακριβώς δίπλα στη θάλασσα .
Με ωραία μουσική αλλά κυρίως στη σωστή ένταση, απευθύνεται σε ένα κοινό που θέλει απλά να χαλαρώσει και να γευτεί τις δημιουργίες του ή τα χαλαρά κοκτέηλ με την υπογραφή του «Κουρσάρου».
Ο Ιγνάτης μας είπε : «Το να μαγειρεύεις είναι αγάπη, είναι τέχνη, είναι δημιουργία, θέλει μεράκι και τεχνική. Αλλά το πιο τολμηρόκομμάτι της δημιουργίας είναι εκείνη η στιγμή που σε διάθεση έμπνευσης μπορείς να αποδώσεις συναισθήματα γεύσεων στο κάθε πιάτο σου, κάνοντας το μοναδικό έτσι που η φαντασία να φλερτάρει με την ισορροπία των υφών, η συμμετρία των υλικών και την αρμονία των αρωματικών εντάσεων που θα ευφραίνει τους ουρανίσκους. Είναι στ’ αλήθεια ευλογημένο το χάρισμα του να παίρνεις δυο τρία καλούδια και να τα ταιριάζεις, φτιάχνοντας γευστικές προτάσεις με μόνο στόχο την τέρψη και την απόλαυση»
Στον Κουρσάρο δοκιμάσαμε μιλφέιγ ντομάτας με πέστο και ψημένο τυράκι, μπρουσκέτες με μελιντζανοσαλάτα και ψητά λαχανικά, καθώς και σαλάτα με πλιγούρι. Ελαφριές γεύσεις για ένα μεσημέρι Δευτέρας κάτω από τον ήλιο της Ανάξου αλλά και δίπλα ακριβώς στο κύμα.
Ο κατάλογος του Ιγνάτη περιλαμβάνει δεκάδες γεύσεις καθώς και ζουμερά μπέργκερ, κλαμπ και ποικιλίες που μπορεί κανείς να συνδυάσει μπύρα, ούζο ή κοκτέηλ. Από τα αυτά που ξεχωρίσαμε «ο Κουρσάρος» ήταν το πιο καλοκαιρινό και ταυτόχρονα εκείνο που ταίριασε στις απαιτήσεις της στιγμής.
Συχνά πυκνά live μπάντες παίζουν μουσική δίνοντας στα καλοκαιρινά βράδια την αξία που τους αρμόζει .
Ο Ιγνάτης εκτός από καλός μάγειρας είναι κι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες. Το χειμώνα περιδιαβαίνει τα μονοπάτια του νησιού και καταγράφει από την δική του οπτική την ιστορία του τόπου. Αλλωστε, θα σας τα πει ο ίδιος, όταν βρεθείτε εκεί παρέα με ένα κοκτέηλ και υπέροχο ηλιοβασίλεμα.
Παραλία Ανάξου τηλ/6977253942