Ποτέ δεν φτάνει μόνο ένα τυλιχτό από τον Τσιβγούλη.
Ειδικά αν επιλέξεις το χειροποίητο –ποίημα –μπιφτέκι του – καλύτερα να πάρεις δύο οι τρείς χειροποίητες πιτούλες για να το φχαριστηθείς .
Χωρίς πολλά λάδια αλλά με ποιότητα στα υλικά, το ψητοπωλείο του Τσιβγούλη στην Κυδωνιών είναι μια ιστορική γωνιά που όλοι θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια που τρώγαμε το διάσημο χοιρινό του ή τα κοτόπουλα στη σούβλα γεμισμένα με λεμόνια και μπαχαρικά. Μάλιστα λέγεται ότι ο κυρ Παναγιώτης έφερε πρώτος τη σούβλα στο νησί ,ενώ ακόμη θυμάμαι το κοντοσούβλι που πάντα υπήρχε στο τραπέζι μας, μαζί με μπόλικο κρεμμύδι και ντόπιο κόκκινο κρασί στα κυριακάτικα τραπέζια που μας πήγαινε ο μπαμπάς.
Συναρπαστικός ο γύρος με μια ιδέα λίπους που ίσα ίσα σου ανοίγει την όρεξη. Σωστές πατάτες, αλάδωτη πιτούλα και βέβαια φρέσκα λαχανικά που κάνουν τη διαφορά στον ουρανίσκο. Είτε χοιρινό καλαμάκι από καλοδιαλεγμένο κρέας, είτε κοτόπουλο, είτε γύρος μια δοκιμή θα σας κάνει να επαναπροσδιορίστε στη λίστα σας το ψητοπωλείο που παραμένει χρόνια τώρα στα τοπ 10 .
Ο Νίκος Τσιβγούλης γιός του κυρ Παναγιώτη, μαζί με τη σύζυγό του Βάσω, που φτιάχνει τα υπέροχα χειροποίητα μπιφτεκάκια κι άλλα γαστριμαργικά θαύματα, διαλέγουν την πρώτη ύλη, αλλά και μαγειρεύουν σαν να είναι στο σπίτι τους και να περιμένουν την παρέα τους. Συγκινητικό δε, είναι ότι ο Νίκος, αν βρέχει ή έχει άσχημες καιρικές συνθήκες, προτιμάει να κλείσει το μαγαζί, παρά να κινδυνέψουν οι ντελιβεράδες του, ακόμη και αν οι παραγγελίες του είναι ουρά…
Σήμερα η ψυχή του κλασικού ψητοπωλείου είναι η Μυρσίνη. Κόρη του Νίκου και η τρίτη γενιά που αναλαμβάνει με τις ιδέες της τα ηνία.
Πίσω από τον πάγκο η Αγάπη, που φροντίζει όλα να πηγαίνουν ρολόι.
Σε μια γωνιά ένα καντηλάκι και η φωτό του μπαμπά Παναγιώτη. Σεβασμός στην κληρονομιά και την ιστορία .
Αν κάτι με συναρπάζει όποτε πάω, είναι ότι ακόμη και αν έχουν πολύ δουλειά, δεν λείπουν τα αστεία και η καζούρες σε μια βάρδια που φεύγει μέσα σε γέλια και χαρές …
Α! και το τηλέφωνο εύκολο να το θυμάστε…38.000 όπως οι γεύσεις του.