Παλιός καφενές της περιοχής, που διατηρεί το ίδιο όνομα και βρίσκεται μέσα στην πλατεία της Ερεσού κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο, σε τέτοιο σημείο που ο ήλιος το αγκαλιάζει σχεδόν όλη τη μέρα.
Προτιμήσαμε να καθίσουμε στα τραπεζάκια έξω, αν και ήταν χειμώνας, όμως οι γεύσεις και το ντόπιο κρασάκι, μας κράτησαν ζεστούς και ευγνώμονες για την επιλογή μας.
Δοκιμάσαμε ωραίους ξεροτηγανισμένους κεφτέδες, ντόπια βραστά λαχανικά –όλα της εποχής τους-και καλοψημένα κρεατικά.
Ο Γιάννης Καράστρατης επιμένει στην καλοδιαλεγμένη πρώτη ύλη σε ψάρια και κρεατικά και τιμάει τους παραγωγούς της περιοχής του ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται στο πιάτο.
Αν θες ούζο, διαλέγεις ανάμεσα σε καλαμαράκια, γαρίδες, χταπόδι, μπακαλιάρο σκορδαλιά ή σουπιά, ενώ για τους φίλους των κρεατικών, το κοντοσούβλι είναι από τις πιο χαρακτηριστικές επιλογές των θαμώνων του.
Στον «Καφενέ» κάθε εποχή έχει να σου δώσει, τα δώρα της φύσης. Παρουσιάζει ενδιαφέρον από γαστρονομικής πλευράς ότι δεν θα βρεις ποτέ κάτι που δεν είναι στον καιρό του, ενώ οι γκουρμέ πειραματισμοί της κουζίνας αποτελούν έκπληξη, σε ένα κατάστημα εστίασης που δεν περιμένεις με τίποτα να βρεις, κρεατάκι μπρεζέ με πουρέ και σαφράν ή κόκορα κρασάτο Βουργουνδίας (ακόμη και αν είσαι στην καρδιά της Ερεσού) με ιδανικά βρασμένο μακαρόνι.
Στον «Καφενέ» θα βρείτε και ενημερωμένη κάβα αλλά και συναρπαστικά βιολογικά κρασιά της περιοχής.
Τηλ. 22530 52011