Ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί την “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας. Η ανάπτυξη δε των θεματικών μορφών τουρισμού θεωρείται πως μπορεί να απογειώσει τις τουριστικές επιδόσεις, πέρα από το παλαιωμένο τρίπτυχο του “Ήλιος-Θάλασσα-Συρτάκι”.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας.
Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού υπολογίζεται στο 45% και θεωρείται τομέας με σημαντική άνοδο. Στη χώρα μας επίσης υπάρχει ένας μέσος όρος με περισσότερες από πέντε αθλητικές εκδηλώσεις σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ενώ ο αντίκτυπος στις τοπικές οικονομίες με τις διοργανώσεις αυτές είναι άμεσες αλλά και εντυπωσιακές παράλληλα.
Στη Λέσβο
Στη Λέσβο, το αθλητικό δυναμικό αυτή τη στιγμή μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία διεθνών διοργανώσεων που θα απογειώσει τουριστικά το νησί, αλλά παράλληλα θα αναπτύξει υποδομές που λείπουν από το νησί.
Μιλώντας με τον Γρηγόρη Κοντό, Ομοσπονδιακό προπονητή του ΣΕΓΑΣ και προπονητή των μεγάλων και διακεκριμένων αθλητών του νησιού για πάνω από μια εικοσαετία, μάθαμε τις λεπτομέρειες που μπορούν να καταστήσουν το νησί προορισμό για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Ο ίδιος μας είπε : “Δεν θέλει κόπο,θέλει τρόπο”
«Ένα Photo finish και ένα οργανωμένο γυμναστήριο είναι αρκετά για να ξεκινήσουν αθλητικές διοργανώσεις που θα τρίβουμε τα μάτια μας», υποστηρίζει ο προπονητής, που ανέδειξε αθλητές παγκoσμίου βεληνεκούς αλλά και απέδειξε ότι ένας προπονητής πρέπει να έχει αγάπη κυρίως για αυτό που κάνει.
Ο ίδιος από την εποχή του Κεντέρη που μας χάρισε ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες και μέχρι σήμερα με τη Μιλένα Κοντού ανιψιά του και πρωταθλήτρια σήμερα στην κωπηλασία,
η οποία θα λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, επιμένει ότι ο αθλητικός τουρισμός δεν έχει οργανωθεί έτσι που θα μπορούσε να επιφέρει τα μέγιστα στη Λέσβο αλλά και να ενισχύσει την αθλητική παιδεία, στα παιδιά του νησιού που πολλά από αυτά είναι κορυφαίοι αθλητές και αποδεικνύουν ότι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και όταν ζεις σε ένα ακριτικό νησί που δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές.
Ο ίδιος μας είπε χαρακτηριστικά:
«Φέτος διανύουμε την προολυμπιακή χρονιά και οι καλύτεροι αθλητές από όλο τον κόσμο, ψάχνουν να βρουν κέντρα στην Ευρώπη, προκειμένου να κάνουν την προετοιμασία τους για την Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024. Αν είχαμε ένα οργανωμένο γυμναστήριο πρωταθλητικών προδιαγραφών σε συνδυασμό με τα ιαματικά λουτρά που αποτελούν το άλφα και το ωμέγα για τους αθλητές στην προετοιμασία τους, θα είχαμε εδώ αθλητές , συνοδούς και αθλίατρους που θα ενίσχυαν την οικονομία του τόπου ενώ θα την έκαναν γνωστή διεθνώς…»
Την ίδια στιγμή, η Κρήτη, η Κως αλλά και η Αττάλλεια στα απένατι μικρασιατικά παράλια φιλοξενούν πάνω από 500 αθλητές για την Ολυμπιακή προετοιμασία τους ενώ πληθώρα άλλων, ψάχνουν να βρουν κέντρα για να φιλοξενηθούν .
Και αυτή είναι η αρχή, επιμένει ο κος Κοντός ο οποίος συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις όπως στα «Βενιζέλεια» στα Χανιά ή τα Παπαφλέσια στην Καλαμάτα όπου πάνω από 5000 αθλητικό κοινό, αθλητές και συνοδοί συμμετέχουν στους αγώνες. Σε αυτό το νούμερο βέβαια δεν υπολογίζονται οι τηλεοπτικοί θεατές που μπορούν να προέρχονται από κάθε γωνιά της γης.
«Στη Λέσβο έχουμε δυο ολοκαίνουργια ταρτάν και στην Λήμνο ένα 8αρι γήπεδο» αναφέρει ο Κος Κοντός με το πάθος του προπονητή που θέλει να δώσει στον τόπο του αλλά και στους νέους αθλητές όλη την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.
«Μην ξεχνάτε» συμπληρώνει, ότι «Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι ο Κώστας Κεντέρης, που είναι πασίγνωστος, ενώ διαθέτει απίστευτο δίκτυο επαφών που θα άλλαζαν το τουριστικό τοπίο της Λέσβου αλλά και του Β.Α. Αιγαίου γενικότερα. Ας μην ξεχνάμε και τη διάθεση για συνεργασία αλλά και τη στήριξη που έχει δείξει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κος Κώστας Μουτζούρης , ο οποίος μας ενισχύει κάθε φορά και του οποίου η συνεργασία με έναν φορέα που θα διαχειριστεί όλες τις διοργανώσεις θα μπορούσε να εκτοξεύσει τον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Γρηγόρης Κοντός πιστεύοντας στην συνεργασία κι έχοντας ο ίδιος την τεχνογνωσία για μεγάλες διοργανώσεις, αφού ως προπονητής μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες του παίρνουν μέρος σε αυτές , επιμένει ότι έχουμε χάσει χρόνο ως προς αυτήν την κατεύθυνση .
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένας φορέας που θα διαχειριστεί την συνολική διοργάνωση και θα κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση εκείνους που θα επιλέξουν για τις προπονήσεις τους το νησί .
Παράλληλα η τουριστική διαφήμιση της Λέσβου διαμέσου των αθλητών της , όπως της Μαρίας Κάσσου (πρωταθλήτρια αντοχής), της Όλγας Φιάσκα (πρωταθλήτρια Βάδην ), του Μπιτάδου Παναγιώτη (πρωταθλητή στο τρίαθλο) και της Τσακίρη Ειρήνη (πρωταθλήτρια στο τένις) είναι το πιο δυναμικό πρόσημο αφού καθένας από αυτούς σε κάθε πολυπληθή διοργάνωση στα πέρατα του κόσμου πρεσβεύει τον τόπο του !
Ευγενής άμιλλα. Συναγωνισμός vs Ανταγωνισμός
Άλλωστε η διοργάνωση αθλητικών δράσεων μας οδηγεί σε μια διάσταση όπου και ο τόπος που τις φιλοξενεί, κερδίζει αλλά απ΄την άλλη δημιουργεί τη διάθεση στην νεολαία ώστε να συμμετέχει σε αυτές και να γίνει κομμάτι τους …
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ
“Από 1-9-1986 μέχρι το 1991, Σωματειακός Προπονητής Κλασικού Αθλητισμού στο σωματείο της ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου: «Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ».
- Το 1991 με απόφαση του ΣΕΓΑΣ, γίνομαι Τεχνικός Σύμβουλος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Λέσβου.
- Το 1992-93, υπήρξα Σωματειακός Προπονητής του «Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» και Ειδικός Συνεργάτης-Προπονητής του ΣΕΓΑΣ.
- Το 1994-95 ήμουν Περιφερειακός Υπεύθυνος ταλέντων του ΣΕΓΑΣ για τις περιοχές:Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Κρήτης.
- Το 1996 έγινα Τεχνικός Σύμβουλος για τις Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Λέσβου,Χίου-Σάμου.
- Το 1997 υπήρξα Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου.
- Από 1-1-1998 μέχρι και το 2008 ήμουν σωματειακός προπονητής στο «Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ».
- Από 1-1-2005 έως 30-9-2006 είχα προσληφτεί από τον ΣΕΓΑΣ ως Συνεργάτης Ομοσπονδιακός Προπονητής.
- Κατά το διάστημα που ήμουν Τεχνικός Σύμβουλος, Περιφερειακός Υπεύθυνος Ταλέντων για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και σαν Συνεργάτης Ομοσπονδιακός Προπονητής του ΣΕΓΑΣ, εξακολουθούσα να προπονώ αθλητές του «Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ».
- Το 2009 ξεκίνησα να εργάζομαι προπονητικά στο νεοσυσταθέν σωματείο: «ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Α.Σ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» όπου και παραμένω έως και σήμερα.
Από το 1994 έως το 1999 ήμουν Τεχνικός Σύμβουλος της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, υπεύθυνος ταλέντων για το Αιγαίο και προπονητής σε αθλητές Εθνικών Ομάδων.
Το 2004 – 2005 διετέλεσα ομοσπονδιακός προπονητής στίβου στην Εθνική ομάδα Ανδρών – Γυναικών και έλαβα μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με την αθλήτριά μου ΤΣΙΟΛΑΚΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, στον ακοντισμό.
Κατά την περίοδο 2017 – 2023, είμαι ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ και παράλληλα Σωματειακός Προπονητής στο σωματείο «Α.Σ. Αθλοκίνηση Μυτιλήνης».
Κατά τη διάρκεια της 36ετούς ενασχόλησής μου με την προπονητική, ανέδειξα πολλούς πρωταθλητές Ελλάδας.”
Σπουδαιότεροι αθλητές-τριες του είναι:
- ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ (200μ.)
- ΤΣΙΟΛΑΚΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ (ακόντιο)
- ΑΓΙΑΣΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (ακόντιο)
- ΠΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (ακόντιο)
- ΠΕΤΡΕΛΛΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (ακόντιο)
- ΖΩΧΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (ακόντιο)
- ΠΑΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΙΔΩΝ (επί κοντώ)
- ΓΟΝΙΔΕΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (200μ.)
- ΧΑΤΖΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (επί κοντώ)
- ΦΙΑΣΚΑ ΜΙΧΑΕΛΑ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (3000 Φ.Ε.)
- ΦΙΑΣΚΑ ΟΛΓΑ – ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ (βάδην)
- ΛΙΤΣΟΛΑΡΗ ΤΖΟΑΝΑ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (100μ.-200μ.)
- ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΑΡΙΤΑ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (400μ.)
- ΚΕΛΕΜΕΝΗ ΜΠΑΡΙΜΕ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ (βάδην)
- ΜΗΤΣΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ (Ακόντιο) – 1η θέση
- ΘΕΡΙΟΥΔΑΚΗ ΦΑΝΟΥΡΗΣ – ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ
- ΝΤΕΡΒΙΣΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ 2000μ Φ.Ε.
- ΚΟΥΣΟΥΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – 110μ ΕΜΠΟΔΙΑ
- ΒΑΛΙΟΝΤΗ ΣΟΦΙΑ – 10.000μ ΒΑΔΗΝ
- ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ – 5.000μ ΒΑΔΗΝ
Ακόμα έχουν γυμναστεί κάτω απ’ τις προπονητικές μου οδηγίες οι πρωταθλητές Ελλάδας στα σπριντ και μέλη των Εθνικών Ομάδων :Πουλιόγλου Ανέστης, Αποστόλου Γιάννης , Ρέγας Δημήτρης και Στέλιος Κοπάνου.
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ που συμμετείχαν οι αθλητές του:
- ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ (ΒΕΛΓΙΟ 1990) – 1η θέση
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 1991) – 4η θέση.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Ε-Ν (ΣΕΟΥΛ 1992) – 6η θέση , Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 200μ. με 21.05.
- ΤΣΙΟΛΑΚΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1993) – 1η θέση
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Ε-Ν (ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ 1994) – 6η θέση
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Ε-Ν (ΛΙΣΑΒΩΝΑ 1995) – 8η θέση
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Ε-Ν (ΟΥΓΓΑΡΙΑ 1996)- 3η Πρωταθλήτρια Ευρώπης
ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΖΑΟΥΛΙ- SUPER LEAGA (ΠΟΛΩΝΙΑ) – 1η θέση
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (ΑΘΗΝΑ 2004)– Προκριματικός
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ (Ελσίνκι) – 7η θέση
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Α-Γ (ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 2006) – Προκριματικός
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ Α-Γ (ΑΛΜΕΡΙΑ 2005) – 1η θέση
- ΑΓΙΑΣΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Ε-Ν (ΓΚΡΟΣΕΤΟ 2001)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Ε-Ν (ΤΖΑΜΑΪΚΑ 2002)
- ΠΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Π-Κ.(ΟΥΓΓΑΡΙΑ 2001) – 6η θέση
- ΖΩΧΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ : ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Ε-Ν (ΓΚΡΟΣΕΤΟ 2004)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (ΟΛΥΜΠ. ΣΤΑΔΙΟ 2004)
- ΠΑΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Π-Κ (ΚΑΝΑΔΑΣ 2005) – 5η θέση
- ΧΑΤΖΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Ε-Ν (ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2013)
- ΓΟΝΙΔΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ (ΚΑΤΑΡ 2008)
- ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΑΡΙΤΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ (ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ 2016)
- ΝΤΕΡΒΙΣΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18 ΣΕΡΒΙΑ 4η ΘΕΣΗ
- ΦΙΑΣΚΑ ΟΛΓΑ : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ – 3η ΘΕΣΗ 5.000μ ΒΑΔΗΝ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18 ΓΚΙΟΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ – 2η ΘΕΣΗ 5.000μ ΒΑΔΗΝ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ20 ΟΥΚΡΑΝΙΑ – 1η ΘΕΣΗ 10.000μ ΒΑΔΗΝ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ20 ΜΠΟΡΑΣ ΣΟΥΗΔΙΑ – 8η ΘΕΣΗ 10.000μ ΒΑΔΗΝ
Την περίοδο 2018 -2023, οι κυριότερες αθλητικές επιτυχίες
- ΦΙΑΣΚΑ ΟΛΓΑ – 3η ΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ (2018)
2η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ18 ΓΚΙΟΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ (2018)
8η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ20 ΣΤΑ 10.000μ ΒΑΔΗΝ (2019)
4η ΘΕΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΑΔΗΝ ΑΛΙΤΟΥΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (2019)
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ 10.000μ ΒΑΔΗΝ (2019)
1η ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ στα 10.000μ Κ20 (2020)
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ 20.000μ Κ23 -2020 και 2021
Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 10.000μ. βάδην (46.23.00)
30η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελο Βάδην (Potebrande) 2021 με επίδοση: 1.36.53 (5η καλύτερη στην Ευρώπη Κ3)
2η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ23 με επίδοση: 1.36.57
- ΝΤΕΡΒΙΣΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 2.000 ΜΕΤΡΑ Φ.Ε.
1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 3.000μ (2019)
- ΚΟΥΣΟΥΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 110μ ΕΜΠΟΔΙΑ
- ΒΑΛΙΟΝΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 10.000μ ΒΑΔΗΝ
- ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 5.000μ ΒΑΔΗΝ
Οι αθλήτριες παραμένουν υπό την προπονητική καθοδήγηση του και για το 2023.
Για την προσφορά μου στον ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ τιμήθηκα από :
- Τον ΣΕΓΑΣ με την κορυφαία διάκριση , το ασημένιο μετάλλιο, τις χρονιές: 1991, 1993, 2006, 2019.
- Από τον Νομάρχη Λέσβου, κ. Νέγρη, το 1993.
- Από τον Σύλλογο Φίλων Κλασικού Αθλητισμού τις χρονιές : 1991,1992,1993.
- Από την Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Λέσβου.
- Από την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ψαρούδα-Μπενάκη.
- Από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Οι αθλητές του έχουν βραβευτεί σαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές:
- Ο Κ. Κεντέρης το 1991
- Η Α. Τσιολακούδη το 1993
- Η Όλγα Φιάσκα το 2019& το 2022