Δεκάδες προτάσεις, δραστήριοι άνθρωποι, πλούσιες και ταπεινές γεύσεις στα απεριόριστα όμορφα σημεία του νησιού. Γυρίσαμε, επισκεφθήκαμε, δοκιμάσαμε και αφεθήκαμε στο πλεονέκτημα του κάθε ιδιοκτήτη που σερβίρει τη Λέσβο και τις παροχές της μέσα από τη γαστρονομία της .
Η Κα Τούλα στην Πηγή θα σας φτιάξει χειροποίητα μεζεδάκια στο καφενείο του χωριού που μοιάζει σαν να είσαι σπίτι σου.
Ο Βασίλης Χιώτης στην Κουντουριδιά μαζί με την χαμογελαστή και χρυσοχέρα σύζυγό του Θεοδώρα θα σε «τακτοποιήσει» στο πιο άνετο τραπεζάκι δίπλα στη θάλασσα και θα σου φέρει μεζέδες που είναι στους τοπ 10.
Η Στεφανία στους Λάμπους Μύλους είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας . Τα νόστιμα κρεατικά στα κάρβουνα αποδεικνύουν το μεράκι της ενώ μόλις βρει λίγο χρόνο θα φτιάξει κανένα γλυκό του κουταλιού ή κάποιο λικεράκι …
Όταν το νέο αίμα «μπαίνει» σε μια επιχείρηση, φαίνεται ! Στο Mythical coast του κου Κούσκου , η κόρη του Δήμητρα έχει πάρει τη σκυτάλη με τις θεματικές γαστρονομικές βραδιές. Κάτι διαφορετικό και συνάμα με στυλ που αλλάζει τα δεδομένα της μικρής μας πόλης.
Οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Παρακοίλων είναι από μόνες τους τουριστικό προϊόν. Αν βρεθείτε στο χωριό μπορείτε να ξεναγηθείτε στην κουζίνα τους και να μάθετε όλα τα μυστικά της λεσβιακής κουζίνας .
Ο Κυρ Σπύρος στον «Κουτσομύτη» είναι ιδιοκτήτης παλιάς κοπής. Θα καθίσει μαζί σου στο τραπέζι για το καλωσόρισες και θα σου προτείνει πολλά και νόστιμα.
Ο Χρυσόστομος στον «Μπαλουχανά» στις λεσβιακές γεύσεις θα βάλει το μεράκι του και πρώτη ύλη με σφραγίδα. Από τα καλύτερα πιάτα της χρονιάς η τρυγόνα με σπανάκι, ντοματούλα φρέσκια και μυρωδικά που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Και τα γλυκάκια στο νησί είναι ανεπανάληπτα με διαφορά Η Κλαίρη «δούλεψε» πολύ τον μπακλαβά στο Sugar house μέχρι να τον φτάσει εκεί που ήθελε. Σιρόπι , όσο τόσο και μπόλικο καρύδι που απογειώνει τα δεδομένα.
Ο Βασίλης στον «Κυρ Στέφανο», είναι και αυτός το νέο κύμα σε μια νέα προσπάθεια του Αντώνη από το Καγιάνι, που μας έφερε –επιτέλους- εξαιρετικά κρέατα βαθιάς ωρίμανσης ψημένα σωστά , ενώ τα ορεκτικά του είναι μια έκπληξη κάθε φορά στην ισορροπία των υλικών και της γεύσης .Μαζί πάντα θα σας προτείνουν κι ένα κρασί που «πρέπει».
Η Μαμά Ελένη στο εστιατόριο «Μαμά Κατερίνα» στο Αμμουδέλι κάνει τα πιο ζουμερά ντολμαδάκια με αρνίσιο κιμά και μπόλικο λεμόνι. Αν κάτι τρώω εκεί είναι η σκορδαλιά της παρέα με μοναδικά ψαράκια ημέρας αλλά και μοναδικές γαριδομακαρονάδες .
«Στάλα» αναψυκτικό ή ακόμη και χειμωνιάτικο ρόφημα.Ο Μίλτος Ρεπάνης ρίσκαρε και δημιούργησε ένα νέο λεσβιακό αναψυκτικό με μεγάλη διατροφική αξία και πολλούς φαν .
Ο Αντώνης Βιόλατζης αγαπάει τη λεσβιακή κουζίνα. Έχει γράψει δύο βιβλία κι ετοιμάζει ακόμη ένα, με συναρπαστικές ιστορίες συνταγών και κουζίνας. Στα «Δελφίνια» χρόνια τώρα, η αξία της κλασικής γεύσης και της παρουσίας των πιάτων είναι το κύριο μέλημα του Κου Αντώνη που σε ξαφνιάζει με τις πάμπολλες γνώσεις του !
Το Ρηνάκι μας στον «Ερμή» είναι ο φρέσκος αέρας. Επαγγελματισμός , ωραίο περιβάλλον και τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια εβερ!
Μια φορά στη ζωή σας θα πρέπει να ζήσετε την εμπειρία της Λυγαριάς ο Παράδεισος.Κινηματογραφικό στέκι, τοποθετημένο σε μια άλλη εποχή. Δοκιμάστε τις πίτες και τα παστά των ιδιοκτητών. Εμπειρία.
Συνεχίζεται…