Search

Hunting for Beauty: Οι κυανοτυπίες της Όλγας μας ταξιδεύουν στην ομορφιά της λεσβιακής φύσης

Η φωτογράφος Όλγα Σαλιαμπούκου μοιράζεται για πρώτη φορά, τα πρώτα βήματα της δουλειάς “Hunting for Beauty: A Cyanotype Guide to Flora in the Greek Islands”. Mια δουλειά αφιερωμένη, όπως λέει σε όσα μας περιβάλλουν.

“Επιστρέφοντας στη Λέσβο, επέτρεψα στο βλέμμα μου να επανασυνδεθεί με τα όσα μας περιτριγυρίζουν, δίνοντας χρόνο στη δημιουργικότητα μου να επαναπροσδιοριστεί, και ταξιδεύοντας στην Γαλλία ανακάλυψα την τεχνική της κυανοτυπίας. Ήρθα και πάλι σε επαφή με τον κύκλο του ήλιου, τον χωροχρόνο μέσα στον οποίο υπάρχουμε χωρίς πολλές φορές να συνειδητοποιούμε”.

Όπως σημειώνει το “Hunting for Beauty: A Cyanotype Guide to Flora in the Greek” είναι ένα προσωπικό ταξίδι σύνδεσης με την αρχέγονη ανθρώπινη δραστηριότητα της τροφοσυλλογής.

Μια υπενθύμιση της αναγκαιότητας να επιστρέψουμε το βλέμμα μας στα πιο απλά, να προστατέψουμε την βιοποικιλότητα της φύσης και να συνδεθούμε με την μαγική ενέργεια του ήλιου”

“Παράλληλα, χρησιμοποιώντας έναν από τους πρώτους τρόπους καταγραφής και αποτύπωσης της χλωρίδας των τόπων, θέλω να μας υπενθυμίσω την πολυλειτουργικότητα φυτών, βοτάνων και λουλουδιών μαθαίνοντας περισσότερα για τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους.

Οι κυανοτυπίες της Όλγας θα είναι σύντομα, διαθέσιμες σε επιλεγμένα καταστήματα σε Λέσβο και Σαντορίνη αλλά και διαδικτυακά.