Search

“Δυστυχώς η φρίκη συνεχίζεται”: Η επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μυτιλήνης για την 7η γυναικοκτονία του 2024

Δυστυχώς η φρίκη συνεχίζεται…

Η 7η  γυναικοκτονία από την αρχή του 2024!

Και τούτη τη φορά μιλάμε για ένα κορίτσι μόλις 11 χρονών!  Μιλάμε για ένα ανήλικο κορίτσι, αφού  ο όρος «γυναίκες» σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις συμπεριλαμβάνει και κορίτσια κάτω των 18 ετών.

Το τέρας της πατριαρχίας συνεχίζει να δρα ανενόχλητο και να βγάζει τη γλώσσα στους θεσμούς και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δυστυχώς όμως οι υπεύθυνοι κωφεύουν παρά τα αυξανόμενα περιστατικά  έμφυλης και ενδοοικογενειακή βίας.

Το βασικότερο εργαλείο για την προστασία των γυναικών, που είναι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, παραμένει ανενεργό και η αδιαφορία, η απαξίωση και η υποβάθμιση των  γυναικών στην Ελλάδα συνεχίζεται.

Τι κι αν ο δράστης είχε καταδικαστεί το  2020, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο στη Ζάκυνθο; Είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Έτσι, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους ήταν να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Για τη δικαιοσύνη δεν αποτελούσε κίνδυνο.

Με την αναστολή της ποινής, ο 37χρονος δολοφόνος δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή. 
Έτσι, το βράδυ της Κυριακής, έχοντας παραμείνει ουσιαστικά ατιμώρητος για τον βιασμό ενός 14χρονου παιδιού, σκότωσε την 11χρονη Βασιλική, παιδί της εξαδέλφης του. 

Ξαναζούμε το ίδιο σκηνικό! Οι γυναίκες καταγγέλλουν, και μένουν απροστάτευτες μέχρι να παραπεμφθεί ο δράστης, να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά, να αποφανθεί οριστικά η δικαιοσύνη! Και ανάμεσα  σε τόσους ειδικούς, αρμόδιους και θεσμούς που υπάρχουν αλλά δεν λειτουργούν μετράμε δολοφονημένες γυναίκες που παρόλο που μίλησαν, που φώναξαν, που τόλμησαν, δολοφονήθηκαν!

Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για λογαριασμό τους! Να απαιτούμε, τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας, την άμεση εισαγωγή στην εκπαίδευση, στην Εθνική Σχολή Δικαστών, των νόμων για την ισότητα των φύλλων και τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης! Γιατί όσο συνεχίζουν κυβερνήσεις και δικαιοσύνη να σκέπτονται και να ενεργούν με τον μέχρι σήμερα αποτυχημένο τρόπο, θα είναι στη συνείδηση όλων μας συνυπεύθυνοι για κάθε γυναικοκτονία για κάθε κακοποίηση γυναίκας και παιδιού!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ